Från Leif Engströms utställning Foto: leifengstrom.se

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

centrum_artikel_host

I Engströms konst möter vi motiv där förortens karga landskap möter växtlighet och starka färger, vilket ger en melankolisk känsla. Han har ett särskilt intresse för arkitekturen i folkhemmet och välfärden. I detta sammanhang blir Valsta simhall en unik plats för Engströms konst, eftersom byggnaden och dess tidigare verksamhet var en del av folkhemmets tanke om tillgänglig välfärd för alla. I Engströms målningar kan vi se influenser från japansk bildkultur samt en slags magisk realism, som kombineras med nordisk bildtradition.

Leif Engström har utbildat sig vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och har ställt ut på flera framstående platser som Liljevalchs, Bonniers konsthall, Lars Lerins Sandgrund, Arvika konsthall, Rackstadmuseet, Galleri Thomassen och Konstfrämjandet Bergslagen. Under 2021 fick han stipendier från Marianne och Sigvard Bernadottes konstnärsfond, Konstnärsnämndens ettåriga arbetsstipendium och Åke Andrén Stiftelsens konstnärsstipendium. Nyligen, år 2023, blev Engström tilldelad ett tvåårigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden.

Leif Engström är bosatt och verksam i Stockholm och representeras av Cecilia Hillström Gallery. Hans verk finns representerade på flera betydande platser, inklusive Moderna museet, Stockholm konst, Ståhl Collection och Region Värmland.

Engströms konstnärliga talang och unika uttryck har verkligen fångat konst-Sveriges uppmärksamhet. Med hans växande rykte och framgångar förväntas hans konst fortsätta att inspirera och beröra människor både nationellt och internationellt. Med ”Fönsterband” har han skapat en utställning som lockar publik och visar upp hans mångsidighet som konstnär.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av @valstakonst

centrum_host_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

defacto_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

slottsby_helsida
wenngarn_jul_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

ica_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

connys_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

joes-helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
wnngarn_jul_outsider
connys
ica_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
storemore_out
joes_outsider
swedol_outsider