moderat_fokus_pan
Olov Holst inviger Halmsjövägens nya delFoto: Arlandastad Group

Huvudgata i Arlandastad invigd

Den nya delen av Halmsjövägen blir huvudgata genom Arlandastad och innebär ökad tillgänglighet och smidigare etablering för kommande verksamheter.

centrum_artikel_host

Halmsjövägen öppnar upp för trafik på fredagen och vägen passerar nya F60 Företagspark som är 125 kvadratmeter stor företagspark vilket kommer möjliggöra för ökad tillgänglighet och smidigare etableringar för verksamheter. Vägen är dimensionerad för alla typer av fordon och trafik samt att det finns en generös gång- och cykelbana.
– Vår detaljplanering fokuserar på helheten och att skapa en sammanhängande, attraktiv stad där den färdigställda delen av Halmsjövägen är ett viktigt steg i den utvecklingen. Kapaciteten kommer vara fullt utnyttjad om ett antal år men genom att ta investeringen redan nu möjliggör vi en smidigare etablering för kommande verksamheter som ska etablera sig här. Vägen ger utrymme för fler satsningar och nya affärsmöjligheter, säger Jakob Ahlqvist, projektchef för Explore Arlandastad som ägs av Arlandastad Group.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) medverkade i samband med invigningen.
– Ytterligare en viktig bit läggs nu till alla de fantastiska investeringar som görs runt Arlanda. Den nya vägen möjliggör fortsatt etablering av företag och därmed tillväxt och arbetsplatser i vår kommun, sa Holst.

connys_helsida
hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

defacto_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

pantamera_avc_helsida
sap_sep23_helsida
ica_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

moderat_fokus_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
connys
nrh
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
joes_outsider