eldsjal2024_pan
Husby-Ärlinghundra kyrkaFoto: Arkiv

Husby-Ärlinghundra drabbad av blomstölder

Kyrkogården på Husby-Ärlinhundra kyrka har i sommar drabbats av stölder av blommor, totalt rör det sig om 300 blommor som stulits enligt P4 Uppland.

centrum_artikel_host

Efter midsommar började personal på kyrkogårdsförvaltningen märka att något inte stämde, blommorna som hade hade planterat vid gravstenar på kyrkogården var borta, skriver P4 Uppland. Veckan innan midsommar hade de nämligen planterat 1600 blommor. Cirka 300 av dem blev stulna och en polisanmälan är gjord:
– Jag tycker det är helt ofattbart hur man kan gå in på en helgad plats och bara ta det man känner för. Ska ingenting få vara heligt, säger Ann-Christine Zingerman, biträdande förman på kyrkogårdsförvaltningen till P4 Uppland.

Vad man kan tänkas ha för nytta av blommorna eller varför man ens stjäl på en kyrkogård har kyrkoförvaltningen ingen aning. Man har heller inte sett några tecken eller spår mer än att det varit gropar och blommorna borta.

Blomstölden drabbar kyrkogården ekonomiskt men även anhöriga till de som är begravda:
– Om det är sant så är det förfärligt. Ja, jag antar ju att det är sant. Det är förskräckligt i så fall, säger kyrkogårdsbesökaren Yrja Bly till P4 Uppland.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

centrum_host_helsida
spedition_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
spedition_outsider
storemore_out
stentekompani_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna