galan_panorama
Husby-Ärlinghundra kyrkaFoto: Arkiv

Husby-Ärlinghundra drabbad av blomstölder

Kyrkogården på Husby-Ärlinhundra kyrka har i sommar drabbats av stölder av blommor, totalt rör det sig om 300 blommor som stulits enligt P4 Uppland.

centrum_artikel_host

Efter midsommar började personal på kyrkogårdsförvaltningen märka att något inte stämde, blommorna som hade hade planterat vid gravstenar på kyrkogården var borta, skriver P4 Uppland. Veckan innan midsommar hade de nämligen planterat 1600 blommor. Cirka 300 av dem blev stulna och en polisanmälan är gjord:
– Jag tycker det är helt ofattbart hur man kan gå in på en helgad plats och bara ta det man känner för. Ska ingenting få vara heligt, säger Ann-Christine Zingerman, biträdande förman på kyrkogårdsförvaltningen till P4 Uppland.

Vad man kan tänkas ha för nytta av blommorna eller varför man ens stjäl på en kyrkogård har kyrkoförvaltningen ingen aning. Man har heller inte sett några tecken eller spår mer än att det varit gropar och blommorna borta.

Blomstölden drabbar kyrkogården ekonomiskt men även anhöriga till de som är begravda:
– Om det är sant så är det förfärligt. Ja, jag antar ju att det är sant. Det är förskräckligt i så fall, säger kyrkogårdsbesökaren Yrja Bly till P4 Uppland.

ungdomsarbete_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

toppbanner
defacto_helsida
valet2022

Nyans fick över en procent i 14 distrikt

Politik märsta.nu rapporterade i söndags om distriktet Norra Valsta där Nyans fick cirka 6 procent av rösterna men i Södra Valsta var det över 8 procent som lade rösten på Nyans i valet till riksdagen.

centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Bergqvist: (S) kommer med felaktigheter

Politik Socialdemokraterna gick till attack mot Liberalerna och Centerpartiet för att göra sig beroende av SD. Men det här något som avfärdas av Liberalerna: - Som vanligt kommer Socialdemokraterna och Marie Axelsson helt medvetet med rena felaktigheter, säger Pernilla Bergqvist (L).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
swedol_outsider
galan_outsider
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
nrh