nationaldagen_pan
Obs! Genrebild! Hunden på bilden har inget med artikeln att göraFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Hund lämnades i varm bil

En hund lämnades i en varm bil under dagen varpå polis fick tillkallas.

centrum_artikel_host

Förbipasserande hade sett att en hund lämnats i en varm bil, polis tillkallades som försökte ringa bilägaren. Efter en stund dyker dock bilägaren upp. Ingen anmälan upprättas men polis informerar bilägaren om djur i bil.

Årligen krossas rutor till bilar för att rädda barn eller djur från den värme som uppstår i bilar. Även om en glipa lämnas öppen via fönstren så kan det bli varmt, likaså om bilen parkeras i skugga.

Den som ser ett instängt djur eller en person i en bil och det finns tecken på överhettning så har man rätt att rädda genom att krossa rutan. Helst ska man ringa polisen, är det inte möjligt för polis att komma snabbt så kan man alltså krossa rutan och rädda.

connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
connys
eu_valet_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider