Foto: Jamshid Jamshidi

Hund hjälper till att bekämpa granbarkborren

Sigtuna kommun har anlitat en hund för att bekämpa granbarkborren som härjar i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Granbarkborren härjar i Sigtuna och delar skogen norr och väster om staden har huggits ner för att minska spridningen av skalbaggen. Ett nytt initiativ för att bekämpa skalbaggen är en hund som kan söka upp angripna granar. Det innebär att kommunen sen snabbt kan markera dessa för avverkning. Hunden är av rasen Malinois och sågs tidigare i veckan kring MTB-banan i Sigtuna stadsängar. Kommunen uppmanar allmänheten att låta hunden få arbeta ifred om den skulle synas till springande i en skog.

defacto_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
wenngarn_jul_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
ica_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

slottsby_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
ica_outsider
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host