centrum_panorama_hostshopping
Obs! Hunden på bilden har inget med artikeln att göraFoto: Genrebild

Hund bet 6-årig flicka-Ägaren åtalas

En hund bet en 6-årig flicka i höstas. Nu har hundägaren åtalats.

centrum_artikel_host

I höstas bets en 6-årig flicka av en hund som rastades av dess ägare. Enligt åtalet ska hunden ha uppträtt aggressivt mot flera barn i ett område i Til, Sigtuna. Flickan kom hem och berättade vad som hade hänt och pappan upptäckte även såret som inte var litet. Flickan ska ha jagats av hunden och sen bitits. Hundägaren vidgår omständigheterna men nekar till brott om vållande till kroppsskada. Nyligen rapporterade märsta.nu om en annan händelse där en hundägare åtalades, den gången gick hunden till attack mot en annan hund.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider