kommun_skoterska
Foto: Sigtuna kommun

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

centrum_artikel_host

I ett pressmeddelande meddelar Sigtuna kommun att man avser köpa Humlegården för 35 miljoner. Ärendet gick genom Kommunstyrelsen och ska nu klubbas i fullmäktige.
– Genom det här köpet skulle vi ha rådighet att utveckla området på lång sikt. Vi är överens med säljarna om köpeskillingen och statusbesiktningen är gjord, så om kommunfullmäktige godkänner köpet är min bedömning att vi kan få tillträde inom de närmaste månaderna, säger samhällsbyggnadschef Peter Andersson.

Tankar och visioner finns för platsen. Det väntas bli ett område för samhällsviktig verksamhet så att det kommer invånarna till gagn. Nu ska man utreda vilka verksamheter som kan komma att inrymmas i lokalerna. 15 juni går ärendet upp på fullmäktige.

Läs mer: Kommunen vill köpa Humlegården

EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Nyheter Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida
nrh_sigtuna
mp_ute_helsida
joes-helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Nyheter En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

adhd_kommun

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

Elever fick lyssna till lokala entreprenörer

Nyheter Ett flertal entreprenörer bjöds in till Kulturum för att inspirera åk9-elever inför framtidens yrkes- och gymnasieval. 600 entusiastiska elever intog Kulturum för att ta del av alla inspirerande tal.

defacto_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Nyheter 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

centrum_host_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
kommun_skoterska_outsider
ica_outsider
kommun_adhd_outsider
mp_ute_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
connys
joes_outsider