centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

centrum_artikel_host

I ett pressmeddelande meddelar Sigtuna kommun att man avser köpa Humlegården för 35 miljoner. Ärendet gick genom Kommunstyrelsen och ska nu klubbas i fullmäktige.
– Genom det här köpet skulle vi ha rådighet att utveckla området på lång sikt. Vi är överens med säljarna om köpeskillingen och statusbesiktningen är gjord, så om kommunfullmäktige godkänner köpet är min bedömning att vi kan få tillträde inom de närmaste månaderna, säger samhällsbyggnadschef Peter Andersson.

Tankar och visioner finns för platsen. Det väntas bli ett område för samhällsviktig verksamhet så att det kommer invånarna till gagn. Nu ska man utreda vilka verksamheter som kan komma att inrymmas i lokalerna. 15 juni går ärendet upp på fullmäktige.

Läs mer: Kommunen vill köpa Humlegården

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider