Vänortsringen i Märsta är ett område som inkluderas i BID Trygg i MärstaFoto: Daniel IskanderArkiv

HSB medverkar i trygghetsprojekt

HSB Stockholm medverkar i trygghetssatsning som genomförs i centrala Märsta: - Det är viktigt och angeläget att även HSB medverkar till att göra Märsta till en tryggare plats, äger Karin Turegård, projektansvarig för social hållbarhet på HSB Stockholm.

Trygg i Märsta har ett flertal fastighetsägare involverade i BID-föreningen i syfte att bidra till ökad trygghet och trivsel i närområdet. HSB Stockholm är en av aktörerna:
– Det är viktigt och angeläget att även HSB medverkar till att göra Märsta till en tryggare plats. Vi ser tyvärr en negativ utveckling, vilket även visar sig i trygghetsmätningar bland våra egna hyresgäster. Platssamverkan är en beprövad metod för att förbättra boendemiljön, säger Karin Turegård, projektansvarig för social hållbarhet på HSB Stockholm.

Sedan 2020 är projektet igång med aktörer som Sigtuna kommun, Wåhlin Fastigheter, FastPartner, SigtunaHem och Malmegårds Fastighets AB. Trygg i Märsta har aktiviteter som trapphusmöten, trygghetsvandringar, grannsamverkan och lovaktiviteter för barn och unga. Projektet inkluderar Märsta Centrum, Vänortsringen och Tingvalla. Finansiering sker via medlemmarna och med ekonomiskt stöd från kommunen.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening