Vänortsringen i Märsta är ett område som inkluderas i BID Trygg i MärstaFoto: Daniel IskanderArkiv

HSB medverkar i trygghetsprojekt

HSB Stockholm medverkar i trygghetssatsning som genomförs i centrala Märsta: - Det är viktigt och angeläget att även HSB medverkar till att göra Märsta till en tryggare plats, äger Karin Turegård, projektansvarig för social hållbarhet på HSB Stockholm.

Trygg i Märsta har ett flertal fastighetsägare involverade i BID-föreningen i syfte att bidra till ökad trygghet och trivsel i närområdet. HSB Stockholm är en av aktörerna:
– Det är viktigt och angeläget att även HSB medverkar till att göra Märsta till en tryggare plats. Vi ser tyvärr en negativ utveckling, vilket även visar sig i trygghetsmätningar bland våra egna hyresgäster. Platssamverkan är en beprövad metod för att förbättra boendemiljön, säger Karin Turegård, projektansvarig för social hållbarhet på HSB Stockholm.

Sedan 2020 är projektet igång med aktörer som Sigtuna kommun, Wåhlin Fastigheter, FastPartner, SigtunaHem och Malmegårds Fastighets AB. Trygg i Märsta har aktiviteter som trapphusmöten, trygghetsvandringar, grannsamverkan och lovaktiviteter för barn och unga. Projektet inkluderar Märsta Centrum, Vänortsringen och Tingvalla. Finansiering sker via medlemmarna och med ekonomiskt stöd från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening