centrum_panorama_hostshopping
Foto: Bingo Rimér/Pressbild HSB

HSB anlitar sommarjobbare

HSB kommer att samarbeta med Sigtuna kommuner att ta in sommarjobbare: - Det är fantastiskt att så många företag ställer upp med sommarjobb för våra unga i kommunen i år, säger Emma Kapusta Rönnberg, enhetschef för Sigtuna kompetenscenter.

centrum_artikel_host

HSB Norra Stor-Stockholm och Sigtuna kommun ger ungdomar möjlighet att sommarjobba med skötsel av gårdar och utemiljöer i de olika HSB-föreningarna i kommunen.
– Det är roligt att vi har kunnat ordna de här platserna tillsammans med Sigtuna kommun. För oss på HSB är det extra kul att våra föreningar sköts av killar och tjejer som kan området och som känns igen av de boende. Det skapar en trygghet och en närhet som är viktig i föreningarna, säger Catherina Fored, vd för HSB Norra Stor-Stockholm.

Sommarjobbarna kommer att gå tillsammans med HSB:s erfarna fastighetsskötare som känner till både området och de boende:
– Det är fantastiskt att så många företag ställer upp med sommarjobb för våra unga i kommunen i år. Mycket tack vare HSB och andra företag har alla ungdomar som uppfyllt kraven blivit erbjudna ett jobb. Många ungdomar har drabbats av pandemin och därför är det roligt att kunna ge ännu fler än förra året en bra första kontakt med arbetslivet, säger Emma Kapusta Rönnberg, enhetschef för Sigtuna kompetenscenter.

Från HSB:s sida hoppas man att sommarjobbet ska väcka ett intresse för jobb som fastighetsskötare och fastighetstekniker. Jobbet pågår mellan juni-augusti.
– Det här blir ju också ett sätt för oss att lära känna eventuella framtida kollegor, vi ser ju att det finns ett ökat behov av skickliga medarbetare i framtiden. Givetvis hoppas jag att ett sommarjobb hos oss nu också gör att man vill vara en del av HSB i framtiden. Jag skulle bli väldigt glad om några av de som är hos oss i sommar dyker upp på kontoret som våra nyaste kollegor om några år, uppger Catherina Fored.

centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Nyheter SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
mp_tack_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna