sap_pan23
Foto: Bingo Rimér/Pressbild HSB

HSB anlitar sommarjobbare

HSB kommer att samarbeta med Sigtuna kommuner att ta in sommarjobbare: - Det är fantastiskt att så många företag ställer upp med sommarjobb för våra unga i kommunen i år, säger Emma Kapusta Rönnberg, enhetschef för Sigtuna kompetenscenter.

centrum_artikel_host

HSB Norra Stor-Stockholm och Sigtuna kommun ger ungdomar möjlighet att sommarjobba med skötsel av gårdar och utemiljöer i de olika HSB-föreningarna i kommunen.
– Det är roligt att vi har kunnat ordna de här platserna tillsammans med Sigtuna kommun. För oss på HSB är det extra kul att våra föreningar sköts av killar och tjejer som kan området och som känns igen av de boende. Det skapar en trygghet och en närhet som är viktig i föreningarna, säger Catherina Fored, vd för HSB Norra Stor-Stockholm.

Sommarjobbarna kommer att gå tillsammans med HSB:s erfarna fastighetsskötare som känner till både området och de boende:
– Det är fantastiskt att så många företag ställer upp med sommarjobb för våra unga i kommunen i år. Mycket tack vare HSB och andra företag har alla ungdomar som uppfyllt kraven blivit erbjudna ett jobb. Många ungdomar har drabbats av pandemin och därför är det roligt att kunna ge ännu fler än förra året en bra första kontakt med arbetslivet, säger Emma Kapusta Rönnberg, enhetschef för Sigtuna kompetenscenter.

Från HSB:s sida hoppas man att sommarjobbet ska väcka ett intresse för jobb som fastighetsskötare och fastighetstekniker. Jobbet pågår mellan juni-augusti.
– Det här blir ju också ett sätt för oss att lära känna eventuella framtida kollegor, vi ser ju att det finns ett ökat behov av skickliga medarbetare i framtiden. Givetvis hoppas jag att ett sommarjobb hos oss nu också gör att man vill vara en del av HSB i framtiden. Jag skulle bli väldigt glad om några av de som är hos oss i sommar dyker upp på kontoret som våra nyaste kollegor om några år, uppger Catherina Fored.

joes-helsida
sap_sep23_helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna
hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

ica_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
connys
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
pantamera_out
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider