moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten utvisar våldtäktsdömd

Den man som i april dömdes för våldtäkt mot barn utanför en skola i Märsta utvisas efter ny dom i Svea Hovrätt.

centrum_artikel_host

Attunda tingsrätt dömde i april en 22-årig man för våldtäkt mot bar sedan han tvingat en minderårig flicka till oralsex. Nu ändrar Svea hovrätt domen till fängelse i ett år och nio månader istället för två år och tre månader, men man ändrar även Attunda tingsrätts beslut om att inte utvisa mannen till utvisning.

Anledningen till straffsänkningen var att ”tvånget” i våldtäkten inte ansågs styrkt, dock är det fortfarande frågan om våldtäkt mot barn eftersom mannen visste att hon var under 15 år. Flickan och hennes kompis hamnade utanför en skola i Märsta där de stämt träff för att köpa narkotika, mannen ville då ha oralsex istället. Efter avtjänad dom ska mannen utvisas till Irak.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
advent_kyrka_helsida
connys_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
dackskifte_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
nrh