eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten utvisar våldtäktsdömd

Den man som i april dömdes för våldtäkt mot barn utanför en skola i Märsta utvisas efter ny dom i Svea Hovrätt.

centrum_artikel_host

Attunda tingsrätt dömde i april en 22-årig man för våldtäkt mot bar sedan han tvingat en minderårig flicka till oralsex. Nu ändrar Svea hovrätt domen till fängelse i ett år och nio månader istället för två år och tre månader, men man ändrar även Attunda tingsrätts beslut om att inte utvisa mannen till utvisning.

Anledningen till straffsänkningen var att ”tvånget” i våldtäkten inte ansågs styrkt, dock är det fortfarande frågan om våldtäkt mot barn eftersom mannen visste att hon var under 15 år. Flickan och hennes kompis hamnade utanför en skola i Märsta där de stämt träff för att köpa narkotika, mannen ville då ha oralsex istället. Efter avtjänad dom ska mannen utvisas till Irak.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
stentekompani_outsider
connys
ridskola_2020_outsider