defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten utvisar våldtäktsdömd

Den man som i april dömdes för våldtäkt mot barn utanför en skola i Märsta utvisas efter ny dom i Svea Hovrätt.

centrum_artikel_host

Attunda tingsrätt dömde i april en 22-årig man för våldtäkt mot bar sedan han tvingat en minderårig flicka till oralsex. Nu ändrar Svea hovrätt domen till fängelse i ett år och nio månader istället för två år och tre månader, men man ändrar även Attunda tingsrätts beslut om att inte utvisa mannen till utvisning.

Anledningen till straffsänkningen var att ”tvånget” i våldtäkten inte ansågs styrkt, dock är det fortfarande frågan om våldtäkt mot barn eftersom mannen visste att hon var under 15 år. Flickan och hennes kompis hamnade utanför en skola i Märsta där de stämt träff för att köpa narkotika, mannen ville då ha oralsex istället. Efter avtjänad dom ska mannen utvisas till Irak.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

seniordag_helsida
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

centrum_host_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

pantamera_avc_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

ica_helsida
defacto_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
centrum_outsider_host
connys
ica_outsider
nrh
swedol_outsider
seniordag_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
pantamera_out