valstadagen_pan
Foto: Insändarbild

Hovrätten frikänner man som dömdes i tingsrätten

Svea Hovrätt frikänner den man som dömdes av Attunda tingsrätt till ett långt fängelsestraff efter skjutningen på Sätuna torg i höstas.

centrum_artikel_host

Attunda tingsrätt dömde en man till elva års fängelse för mordförsök på två i samband med en skjutning mot en krog på Sätuna torg i höstas. När fallet gick upp i Svea Hovrätt försattes den misstänkte på fri fot efter avslutad förhandling.

Domen som meddelades före påsk frikänner mannen helt från åtalet. Enligt domen finns det ingen teknisk bevisning som binder mannen till skjutningen och ingen person som hörts i målet har heller pekat ut honom som skytt. Åklagarens bevisning som bygger på vittnesuppgifter och andra omständigheter räcker inte för en fällande dom.

Hovrätten menar att den som skjutit sannolikt är den som hamnat i ordväxling med en av krogens vakter, men det finns inget stöd för att det är just den åtalade som varit den personen.

Hovrätten konstaterar vidare att det var mycket folk ute på torget och att beskrivningen om gärningsmannen inte heller består av några utmärkande särdrag. Utöver att fängelsedomen undanröjs så ska han inte heller betala skadestånd till de två målsägandena som var på totalt kring 300 000 kronor.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
nrh_sigtuna

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

mp_helsida
elon_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

joes-helsida
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

valstadagen_outsider
pantamera_out
mp_outsider
wenngarn_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
student_outsider
centrum_outsider_host