eldsjal2024_pan
Foto: Insändarbild

Hovrätten frikänner man som dömdes i tingsrätten

Svea Hovrätt frikänner den man som dömdes av Attunda tingsrätt till ett långt fängelsestraff efter skjutningen på Sätuna torg i höstas.

centrum_artikel_host

Attunda tingsrätt dömde en man till elva års fängelse för mordförsök på två i samband med en skjutning mot en krog på Sätuna torg i höstas. När fallet gick upp i Svea Hovrätt försattes den misstänkte på fri fot efter avslutad förhandling.

Domen som meddelades före påsk frikänner mannen helt från åtalet. Enligt domen finns det ingen teknisk bevisning som binder mannen till skjutningen och ingen person som hörts i målet har heller pekat ut honom som skytt. Åklagarens bevisning som bygger på vittnesuppgifter och andra omständigheter räcker inte för en fällande dom.

Hovrätten menar att den som skjutit sannolikt är den som hamnat i ordväxling med en av krogens vakter, men det finns inget stöd för att det är just den åtalade som varit den personen.

Hovrätten konstaterar vidare att det var mycket folk ute på torget och att beskrivningen om gärningsmannen inte heller består av några utmärkande särdrag. Utöver att fängelsedomen undanröjs så ska han inte heller betala skadestånd till de två målsägandena som var på totalt kring 300 000 kronor.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider
storemore_out
mp_eu_outsider