centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Hovrätten frikänner morddömd på Tingvalla

Den man i 40-årsåldern som dömdes för mord på Tingvalla förra året frikänns nu av Svea Hovrätt.

centrum_artikel_host

Svea hovrätt ansee att den misstänkte haft rätt till nödvärn då han attackerats av den nu döde mannen samt en kvinna, kvinnan ska också ha försökt ta kniven av mannen för att skära halsen av honom. Innan den tumultartade händelsen ska mannen ha fått ta emot en rad hotfulla meddelanden. Hovrätten menar därmed att det är att anse som att gärningsmannen var i en nödvärnssituation och att den bestod så länge angreppet pågick, utan avbrott. Våldet mot den avlidne upphörde även efter att mannen upptäckt att han var skadad och han försökte både stoppa blödningen och tillkalla hjälp.

Även om det var självförsvar så har rätten vägt det mot huruvida mannen fick agera med livsfarligt våld mot en angripare. Med hänsyn till den uppkomna situationen där den misstänkte attackerades med kolsyrepistol, yxa och knuffades mot en dörr så är han inte helt fri från ansvar på grund av nödvärn, men avgörande för frikännandet var att det avfyrades en kolsyrepistol ett stort antal gånger och att denna lät högt. Hovrätten menar på att det faktum att han attackerats samt bland annat fått kolsyrepistolen riktad mot sitt huvud som att an agerat i putativt nödvärn, alltså att mannen uppfattat att han befann sig i en livsfarlig situation.

brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
mp_tack_outsider