vinter_pan
Foto: Insändarbild

Hovrätten frikänner morddömd på Tingvalla

Den man i 40-årsåldern som dömdes för mord på Tingvalla förra året frikänns nu av Svea Hovrätt.

centrum_artikel_host

Svea hovrätt ansee att den misstänkte haft rätt till nödvärn då han attackerats av den nu döde mannen samt en kvinna, kvinnan ska också ha försökt ta kniven av mannen för att skära halsen av honom. Innan den tumultartade händelsen ska mannen ha fått ta emot en rad hotfulla meddelanden. Hovrätten menar därmed att det är att anse som att gärningsmannen var i en nödvärnssituation och att den bestod så länge angreppet pågick, utan avbrott. Våldet mot den avlidne upphörde även efter att mannen upptäckt att han var skadad och han försökte både stoppa blödningen och tillkalla hjälp.

Även om det var självförsvar så har rätten vägt det mot huruvida mannen fick agera med livsfarligt våld mot en angripare. Med hänsyn till den uppkomna situationen där den misstänkte attackerades med kolsyrepistol, yxa och knuffades mot en dörr så är han inte helt fri från ansvar på grund av nödvärn, men avgörande för frikännandet var att det avfyrades en kolsyrepistol ett stort antal gånger och att denna lät högt. Hovrätten menar på att det faktum att han attackerats samt bland annat fått kolsyrepistolen riktad mot sitt huvud som att an agerat i putativt nödvärn, alltså att mannen uppfattat att han befann sig i en livsfarlig situation.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

connys_helsida
slottsby_helsida
storemore_helsida
vinter_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

wenngarn_jul_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
wnngarn_jul_outsider
slottsby_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
nrh_sigtuna