karnkraft_m
Foto: Insändarbild

Hovrätten frikänner morddömd på Tingvalla

Den man i 40-årsåldern som dömdes för mord på Tingvalla förra året frikänns nu av Svea Hovrätt.

centrum_artikel_host

Svea hovrätt ansee att den misstänkte haft rätt till nödvärn då han attackerats av den nu döde mannen samt en kvinna, kvinnan ska också ha försökt ta kniven av mannen för att skära halsen av honom. Innan den tumultartade händelsen ska mannen ha fått ta emot en rad hotfulla meddelanden. Hovrätten menar därmed att det är att anse som att gärningsmannen var i en nödvärnssituation och att den bestod så länge angreppet pågick, utan avbrott. Våldet mot den avlidne upphörde även efter att mannen upptäckt att han var skadad och han försökte både stoppa blödningen och tillkalla hjälp.

Även om det var självförsvar så har rätten vägt det mot huruvida mannen fick agera med livsfarligt våld mot en angripare. Med hänsyn till den uppkomna situationen där den misstänkte attackerades med kolsyrepistol, yxa och knuffades mot en dörr så är han inte helt fri från ansvar på grund av nödvärn, men avgörande för frikännandet var att det avfyrades en kolsyrepistol ett stort antal gånger och att denna lät högt. Hovrätten menar på att det faktum att han attackerats samt bland annat fått kolsyrepistolen riktad mot sitt huvud som att an agerat i putativt nödvärn, alltså att mannen uppfattat att han befann sig i en livsfarlig situation.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

ica_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

mp_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

pantamera_avc_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

karnkraft_m_topp
seniordag_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
connys
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
seniordag_outsider