vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten ändrar våldtäktsdom mot taxichaufför

Den taxichaufför från kommunen som dömdes till fängelse i ett år och åtta månader får sin fängelsedom undanröjd av hovrätten.

centrum_artikel_host

Svea Hovrätt ändrar Stockholms tingsrätts dom för våldtäkt som en taxichaufför gjorde sig skyldig till i sin bil för drygt två år sedan. Hovrätten anser istället att det rör sig om sexuellt ofredande och påföljden bestäms till villkorlig dom med samhällstjänst.

Taxichauffören hade stoppat ner handen innanför byxorna på den kvinnlige kunden, en handling som var jämförbar med våldtäkt enligt tingsrätten. Istället bestäms påföljden till villkorlig dom med samhällstjänst på 75 timmar, om fängelse hade dömts ut så skulle det motsvara två månader.

Anledningen till att domen ändras är att den delen som anses motsvara våldtäkt, det vill säga att mannen förde en hand innanför hennes byxor inom loppet av någon eller några sekunder inte går att styrka. Istället är det sexuellt ofredande det är fråga om då mannen ska ha fört kvinnans hand mot sitt kön. Hovrätten anser heller inte att det är fråga om något våldtäktsförsök.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida
storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
joes-helsida
ica_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
nrh
centrum_outsider_host
ica_outsider
slottsby_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
oppethus_out
joes_outsider
storemore_out
pantamera_out