moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten ändrar våldtäktsdom mot taxichaufför

Den taxichaufför från kommunen som dömdes till fängelse i ett år och åtta månader får sin fängelsedom undanröjd av hovrätten.

centrum_artikel_host

Svea Hovrätt ändrar Stockholms tingsrätts dom för våldtäkt som en taxichaufför gjorde sig skyldig till i sin bil för drygt två år sedan. Hovrätten anser istället att det rör sig om sexuellt ofredande och påföljden bestäms till villkorlig dom med samhällstjänst.

Taxichauffören hade stoppat ner handen innanför byxorna på den kvinnlige kunden, en handling som var jämförbar med våldtäkt enligt tingsrätten. Istället bestäms påföljden till villkorlig dom med samhällstjänst på 75 timmar, om fängelse hade dömts ut så skulle det motsvara två månader.

Anledningen till att domen ändras är att den delen som anses motsvara våldtäkt, det vill säga att mannen förde en hand innanför hennes byxor inom loppet av någon eller några sekunder inte går att styrka. Istället är det sexuellt ofredande det är fråga om då mannen ska ha fört kvinnans hand mot sitt kön. Hovrätten anser heller inte att det är fråga om något våldtäktsförsök.

defacto_helsida
connys_helsida
moderat_pan_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

julmarknad_2022
agy_oppethus
dackskifte_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
marknaden_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider