valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten ändrar våldtäktsdom mot taxichaufför

Den taxichaufför från kommunen som dömdes till fängelse i ett år och åtta månader får sin fängelsedom undanröjd av hovrätten.

centrum_artikel_host

Svea Hovrätt ändrar Stockholms tingsrätts dom för våldtäkt som en taxichaufför gjorde sig skyldig till i sin bil för drygt två år sedan. Hovrätten anser istället att det rör sig om sexuellt ofredande och påföljden bestäms till villkorlig dom med samhällstjänst.

Taxichauffören hade stoppat ner handen innanför byxorna på den kvinnlige kunden, en handling som var jämförbar med våldtäkt enligt tingsrätten. Istället bestäms påföljden till villkorlig dom med samhällstjänst på 75 timmar, om fängelse hade dömts ut så skulle det motsvara två månader.

Anledningen till att domen ändras är att den delen som anses motsvara våldtäkt, det vill säga att mannen förde en hand innanför hennes byxor inom loppet av någon eller några sekunder inte går att styrka. Istället är det sexuellt ofredande det är fråga om då mannen ska ha fört kvinnans hand mot sitt kön. Hovrätten anser heller inte att det är fråga om något våldtäktsförsök.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

mp_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Wenngarns_cafe_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
valstadagen

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

joes-helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

defacto_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
valstadagen_outsider
mp_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
wenngarn_outsider