centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten ändrar våldtäktsdom mot taxichaufför

Den taxichaufför från kommunen som dömdes till fängelse i ett år och åtta månader får sin fängelsedom undanröjd av hovrätten.

centrum_artikel_host

Svea Hovrätt ändrar Stockholms tingsrätts dom för våldtäkt som en taxichaufför gjorde sig skyldig till i sin bil för drygt två år sedan. Hovrätten anser istället att det rör sig om sexuellt ofredande och påföljden bestäms till villkorlig dom med samhällstjänst.

Taxichauffören hade stoppat ner handen innanför byxorna på den kvinnlige kunden, en handling som var jämförbar med våldtäkt enligt tingsrätten. Istället bestäms påföljden till villkorlig dom med samhällstjänst på 75 timmar, om fängelse hade dömts ut så skulle det motsvara två månader.

Anledningen till att domen ändras är att den delen som anses motsvara våldtäkt, det vill säga att mannen förde en hand innanför hennes byxor inom loppet av någon eller några sekunder inte går att styrka. Istället är det sexuellt ofredande det är fråga om då mannen ska ha fört kvinnans hand mot sitt kön. Hovrätten anser heller inte att det är fråga om något våldtäktsförsök.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
klara_outsider