moderat_pan_nov
Foto: Insändarbild

Hovrätten ändrar inte dom för grov våldtäkt

Även Hovrätten väljer att fria de tre män som åtalades för en grov våldtäkt tidigare i år.

centrum_artikel_host

Hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten gällande de tre män som åtalades för en grov våldtäkt på Lyckostigen. Männens advokater lade fram samma bevisning som i tingsrätten medan åklagaren lät målsägandes psykolog vittna om att kvinnan idag mår dåligt av händelsen. I domen skriver hovrätten att man delar tingsrättens bedömning om vad som är utrett i målet och ett bevisningen inte är tillräckligt för en fällande dom. Även om alternativa händelseförlopp inte kan uteslutas så är det inte ställt utom rimlig tvivel att de tre gärningsmännen agerat som åklagaren påstått och därför ogillas åtalet om grov våldtäkt, står det i domen.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

connys_helsida
agy_oppethus
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
dackskifte_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
nrh
swedol_outsider