centrum_panorama_hostshopping

Hovrätten ändrar dom för mordförsök i Valsta

Svea hovrätt ändrar domen för mordförsöket i Valsta i april till grov misshandel och den dömde får ett lägre fängelsestraff.

centrum_artikel_host

En man från Märsta dömdes till fängelse i sju år för mordförsöket i Valsta i våras då en annan man skottskadades. Attunda tingsrätt ansåg att det var mordförsök därav det högre fängelsestraffet. I domskälet anges att gärningsmannen bara avlossat ett skott som dessutom tränat i armen, det är inte styrkt att mer än ett skott avlossats. Skadan som målsäganden ådrog sig var heller inte livshotande enligt rätten.

Det går heller inte att styrka att gärningsmannen haft som uppsåt att döda målsäganden och det är oklart om gärningsmannen avsåg träffa målsäganden i brösthöjd eftersom han vände sig om och sprang i samband med ett samtal mellan parterna. Utöver grov misshandel döms han även för grovt vapenbrott till fyra år i fängelse. Gärningsmannen hade hoppats på ett lägre straff då han på grund av covid-19-pandemin inte fått träffa sin flickvän i häktet. Men det tog rätten inte hänsyn till.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys