moderat_fokus_pan

Hovrätten ändrar dom för mordförsök i Valsta

Svea hovrätt ändrar domen för mordförsöket i Valsta i april till grov misshandel och den dömde får ett lägre fängelsestraff.

centrum_artikel_host

En man från Märsta dömdes till fängelse i sju år för mordförsöket i Valsta i våras då en annan man skottskadades. Attunda tingsrätt ansåg att det var mordförsök därav det högre fängelsestraffet. I domskälet anges att gärningsmannen bara avlossat ett skott som dessutom tränat i armen, det är inte styrkt att mer än ett skott avlossats. Skadan som målsäganden ådrog sig var heller inte livshotande enligt rätten.

Det går heller inte att styrka att gärningsmannen haft som uppsåt att döda målsäganden och det är oklart om gärningsmannen avsåg träffa målsäganden i brösthöjd eftersom han vände sig om och sprang i samband med ett samtal mellan parterna. Utöver grov misshandel döms han även för grovt vapenbrott till fyra år i fängelse. Gärningsmannen hade hoppats på ett lägre straff då han på grund av covid-19-pandemin inte fått träffa sin flickvän i häktet. Men det tog rätten inte hänsyn till.

sap_sep23_helsida
moderat_fokus_helsida
centrum_host_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

defacto_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

joes-helsida
ica_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
ica_outsider