sap_feb_pan
Lotta Giesenfeld Boman, VD och ägare av SigtunahöjdenFoto: Sigtunahöjden

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

centrum_artikel_host

Svenska Dagbladet rapporterar om Sigtunahöjden under coronapandemin. Ägaren Lotta Giesenfeld Boman berättar att hon nu får göra det som situationen kräver i verksamheten.
– Vi lever i coronahelvetet, där förutsättningarna inte är givna och restriktioner ändras med kort varsel, säger hon till SVD.

Sigtunahöjden har fått cirka 2,8 miljoner i permitteringsstöd enligt tidningen. Man planerar att söka för ytterligare 1,8 miljoner. Pengarna kommet tidigast i april men man söker också ännu en omgång av hyresstöd.

Men Lotta fruktar en avveckling om det fortsätter så här.
– Nu ökar konkurserna för fullt i vår bransch. Vi behöver ha de utlovade stödpengarna nu. Och först då kan vi våga blicka framåt, fortsätter hon enligt SVD.

Statens diverse stöd stoppar bara det hon kallar ”blodflödet” tillfälligt. Men hon hoppas att vaccinet ger större effekt i samhället med hävda restriktioner, först då går det att prata om framtiden.
– Min verksamhet klarar sig över sommaren under förutsättning att vaccineringen blir av enligt plan, att restriktioner hävs och företag vågar komma tillbaka med sina möten och konferenser under hösten, uppger Lotta för tidningen.

Hon poängterar att man är helt beroende av vaccineringen då inga företag eller organisationer kommer att skicka personal på möten och konferenser förrän det är klart. Ju längre det drar ut på tiden desto kostsammare blir det för samhället enligt Lotta.

När restriktionerna väl hävds spår Lotta att priserna höjs, detta eftersom branschen måste tjäna in pengar sommar förlorat och att verksamheter behöver samla på sig inför framtiden.
-Vi vet inte när nästa pandemi eller virus slår till och hur länge vi blir utan stöd då. Jag har tidigare varit generös med att anställda, även med praktikanter och de som behöver ett ingångsjobb. Men jag kommer inte våga anställa som förut.

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

steningekompani_helsida
skridskodisco_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

funkisfest_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

fritidsbanken_sportlov
centrum_host_helsida
foraldranatverk_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

sportlov
pantamera_avc_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

spedition_helsida
connys_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
spedition_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
foraldranatverk_outsider
connys