valstadagen_pan
Lotta Giesenfeld Boman, VD och ägare av SigtunahöjdenFoto: Sigtunahöjden

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

centrum_artikel_host

Svenska Dagbladet rapporterar om Sigtunahöjden under coronapandemin. Ägaren Lotta Giesenfeld Boman berättar att hon nu får göra det som situationen kräver i verksamheten.
– Vi lever i coronahelvetet, där förutsättningarna inte är givna och restriktioner ändras med kort varsel, säger hon till SVD.

Sigtunahöjden har fått cirka 2,8 miljoner i permitteringsstöd enligt tidningen. Man planerar att söka för ytterligare 1,8 miljoner. Pengarna kommet tidigast i april men man söker också ännu en omgång av hyresstöd.

Men Lotta fruktar en avveckling om det fortsätter så här.
– Nu ökar konkurserna för fullt i vår bransch. Vi behöver ha de utlovade stödpengarna nu. Och först då kan vi våga blicka framåt, fortsätter hon enligt SVD.

Statens diverse stöd stoppar bara det hon kallar ”blodflödet” tillfälligt. Men hon hoppas att vaccinet ger större effekt i samhället med hävda restriktioner, först då går det att prata om framtiden.
– Min verksamhet klarar sig över sommaren under förutsättning att vaccineringen blir av enligt plan, att restriktioner hävs och företag vågar komma tillbaka med sina möten och konferenser under hösten, uppger Lotta för tidningen.

Hon poängterar att man är helt beroende av vaccineringen då inga företag eller organisationer kommer att skicka personal på möten och konferenser förrän det är klart. Ju längre det drar ut på tiden desto kostsammare blir det för samhället enligt Lotta.

När restriktionerna väl hävds spår Lotta att priserna höjs, detta eftersom branschen måste tjäna in pengar sommar förlorat och att verksamheter behöver samla på sig inför framtiden.
-Vi vet inte när nästa pandemi eller virus slår till och hur länge vi blir utan stöd då. Jag har tidigare varit generös med att anställda, även med praktikanter och de som behöver ett ingångsjobb. Men jag kommer inte våga anställa som förut.

defacto_helsida

SAS ser stark ökning i efterfrågan inför kommande sommarsäsong

Näringsliv Med sommaren inom räckhåll har SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, rapporterat en stark ökning i efterfrågan från passagerare under det andra kvartalet. Enligt nyligen publicerade siffror ökade antalet passagerare som reste med SAS med imponerande 36 procent jämfört med samma period föregående år, vilket innebar att 5,4 miljoner människor valde att flyga med bolaget under kvartalet.

elon_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Två bolag i konkurs

Ekonomi Vecka 19 innebar att två företag i kommunen begärdes i konkurs. Siffrorna för vecka 20 är ännu ej klara.

Ramirent nöjda med etablering i Märsta

Näringsliv Ramirents kundcenter i Märsta firar ett framgångsrikt år i sin nya anläggning. Kundcenterchefen Fredrik Aronsson summerar erfarenheterna från det senaste året och riktar blicken mot framtiden.

ica_helsida
EXTRA

Dessa kan bli Årets företagare 2023

Näringsliv Sigtuna kommun är fylld med entreprenörsanda och framgångsrika företag. Årets Företagare-nomineringarna för 2023 är inget undantag, där tre enastående företagare har utmärkt sig med sina innovativa idéer, starka ledarskap och enastående prestationer. Bland de nominerade återfinns RC Bageri AB, Steningekompaniet AB och Laserpro, medan Årets Unga Företagare-nomineringarna har gått till Madeleine Pettersson från SidebySide AB och Ludwig Askerwall från Sigtuna Bil: Lundqvist & Askervall AB.

SAS lanserar ny linje till Marocko

Näringsliv SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och stärker tillgängligheten genom en ny direktlinje till Agadir i Marocko. Linjen är tidigare otrafikerad och kommer att flygas en gång i veckan, lördagar, med start 4 november i år.

mp_helsida

Arlandas resenärer ökade kraftigt i april

Näringsliv Flygresandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin, enligt en rapport från Swedavia. Totalt sett reste över 2,6 miljoner resenärer via Swedavias flygplatser under april, vilket är en ökning med 17 procent jämfört med förra årets aprilresande. Detta motsvarar 81 procent av prepandeminivåerna från 2019.

nrh_sigtuna
valstadagen

Cargo City utökas

Näringsliv Swedavia, ägaren till Stockholm Arlanda Airport, söker nu partners för att utveckla en stor markyta inom Cargo City - ett nytt centrum för flygfrakt, logistik och industri. Totalt ska en markyta om 144 400 kvm utvecklas och Swedavia söker en eller flera partners för långsiktiga samarbeten.

Sigtuna är Årets välfärdsraket enligt Företagarna

Näringsliv Småföretagen står för den största delen av svenska kommunernas skatteintäkter, enligt den nyligen släppta rapporten Välfärdsskaparna 2023 från Företagarna. Rapporten, som publiceras vartannat år, analyserar skatteintäkterna från samtliga av Sveriges 290 kommuner. Resultaten visar att småföretagen är den största skattebetalaren i 198 av kommunerna och står för 28 procent av de totala kommunala skatteintäkterna.

pantamera_avc_helsida

Lokala mötesplatser kan prisas

Näringsliv Svenska Möten, en organisation som arbetar för att främja och utveckla mötesindustrin i Sverige, har presenterat de nominerade till Årets Mötesplats. Detta prestigefyllda pris går till den anläggning som fått högst betyg från Svenska Mötens kunder vad det gäller övergripande kundnöjdhet. Nominerade till årets pris är Villa Aske Konferens, Hotell Kristina samt United Spaces Arlanda.

centrum_host_helsida

Ny restaurang Pocket Bar & Bistro öppnar på Stockholm Arlanda Airport i SkyCity

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport är mitt i en stor utvecklingsfas med flera spännande förändringar på gång. Under andra halvan av 2023 kommer den nya Marknadsplatsen att öppna på flygplatsen, och flera nya restauranger, barer och butiker kommer att öppna i SkyCity under året. En av de senaste tillskotten är restaurangen Pocket Bar & Bistro, som precis har slagit upp sina portar en trappa upp i SkyCity, mittemot Arlanda Centralstation.

Luthman Nordic AB i konkurs – Omsatte nära 100 miljoner

Näringsliv Sigtuna kommun, den 18:e april 2023: Luthman Nordic AB, ett företag som har sitt säte i Sigtuna kommun och grundades år 2008, har inlett en konkursprocess. Enligt tillgänglig information är Luthman Nordic AB det enda bolaget i Sigtuna som har drabbats av konkurs under vecka 14.

Arlandaområdet tar steget mot hållbar mobilitet med autonoma bussar

Näringsliv RISE, Sveriges forskningsinstitut, leder ett projekt för att införa autonoma bussar i Arlandaområdet. Projektet finansieras av Vinnova och drivs i samarbete med Arlandastad Group, Vy, Adastec och Applied Autonomy. Det är ett första steg mot att införa autonoma bussar i Sverige och kan bli en av världens första pilotstudier med autonoma bussar av denna typ.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
valstadagen_outsider
mp_outsider
student_outsider
nrh
connys
joes_outsider