moderat_fokus_pan
Polis utanför SSHL i samband med torsdagens hotFoto: Daniel Iskandar

Hotade SSHL-Hånar på sociala medier

Mannen som hotade SSHL hånade SSHL på sociala medier. Skolan förtjänade branden ska han ha skrivit, enligt Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Den man i 20-årsåldern som hotade SSHL var frihetsberövad när aulan brann natten till måndag. Men i sociala medier ska han ha hånat skolan enligt Aftonbladet. Han ska ha skrivit att skolan förtjänade branden och att branden var en hämnd. Det ska dock inte finnas en hotbild mot skolan enligt Polis och skolledning:
– Det finns ingen hotbild mot skolan. Om det skulle göra det så är det en polisiär sak att utreda och de skulle i så fall ha kommunicerat det till oss. Den kommunikationen har inte skett, säger Carina Nilsson, skolans rektor, till Aftonbladet.

Under tisdagen kallades brandkår på nytt till skolan då det börjat ryka igen i aulan. Något som brukar inträffa när större byggnader brinner. Brandkåren fick rycka ut och släcka det som pyrde.

sap_sep23_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

pantamera_avc_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

nrh_sigtuna
connys_helsida
defacto_helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
connys
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
pantamera_out