centrum_panorama_hostshopping
Polis utanför SSHL i samband med torsdagens hotFoto: Daniel Iskandar

Hotade SSHL-Hånar på sociala medier

Mannen som hotade SSHL hånade SSHL på sociala medier. Skolan förtjänade branden ska han ha skrivit, enligt Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Den man i 20-årsåldern som hotade SSHL var frihetsberövad när aulan brann natten till måndag. Men i sociala medier ska han ha hånat skolan enligt Aftonbladet. Han ska ha skrivit att skolan förtjänade branden och att branden var en hämnd. Det ska dock inte finnas en hotbild mot skolan enligt Polis och skolledning:
– Det finns ingen hotbild mot skolan. Om det skulle göra det så är det en polisiär sak att utreda och de skulle i så fall ha kommunicerat det till oss. Den kommunikationen har inte skett, säger Carina Nilsson, skolans rektor, till Aftonbladet.

Under tisdagen kallades brandkår på nytt till skolan då det börjat ryka igen i aulan. Något som brukar inträffa när större byggnader brinner. Brandkåren fick rycka ut och släcka det som pyrde.

mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host