eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Hotade skjuta sigtunabo – Döms till två månaders fängelse

En man i 50-årsåldern döms för olaga hot och grovt vapenbrott sedan han hotat döda en man från Sigtuna.

centrum_artikel_host

Det var i maj som den 52-årige mannen skickade sms till sin före detta fru att han skulle skjuta hennes styvfar på grund av att han inte ville att styvpappan skulle umgås med deras barn. Mannen körde i bilen med vapen men stoppades på E4:an i höjd med Rosersberg med vapen i bilen sedan ex-frun larmat polisen. Åklagaren väckte åtal om förberedelse till grovt olaga hot, brott mot vapenlagen och grovt rattfylleri. Rätten ansåg att hotet inte skulle bedömas som grovt. Han var även full och dömdes för grovt rattfylleri samt brott mot vapenlagen utöver olaga hot till två månaders fängelse.

seniormassa_pan
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider