eu_valet_panorama
Skepptuna förra året - På lördag hoppas man på mer publik då det vankas fint väder och coronarestriktionerna slopatsFoto: Insändarbild

Hoppas på storpublik i Skepptuna

På lördag 6:e augusti arrangeras Toto Tribute i Skepptuna och arrangören Otto Sweden hoppas på över 400 åskådare vid Bygdegården.

centrum_artikel_host

Förra året arrangerades Toto Tribute av Otto Sweden i Skepptuna, trots pandemitider gick man ur huse och det blev cirka 400 åskådare som umgicks, lyssnade på musik och åt. På lördag är det repris men denna gång har man hyrt in en större scen från Sigtuna kommun och man hoppas på större publik, alltså fler än de 400 som slöt upp förra året. Eventet är gratis och det kommer att finnas en Food truck igen från Super burgers food truck.
– Vi tror att det kommer att komma betydligt fler besökare i år då vädret ser mycket lovande ut och många har visat stort intresse. Eventet förra året blev en riktig succé, hälsar Danjel Södervall, gitarrist i Otto Sweden.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

bygdensdag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
connys
seniormassa_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider