moderat_pan_nov

Hon förbereder invånarna för krisen

Tove Lundlycke är kommunens säkerhetsstrateg som ska informera kommuninvånare hur de ska hantera en kris där varken vatten eller el finns.

centrum_artikel_host

Tove Lundlycke är säkerhetsstrateg i kommunen med ansvar för krisberedskap, civilt försvar och säkerhetsskydd. I händelse av kris, exempelvis i vintras i samband med stormen Alfrida då ett antal kommuninvånare varken hade vatten eller el, så är det hon som ska se till att alla vet vart de kan vända sig.
– Det är jätteviktigt att vi har en robust infrastruktur och ett civilsamhälle som kan fungera vid stora samhällsstörningar som exempelvis cyberattacker, stora elbortfall eller störningar vid viktiga trafikflöden. En av mina uppgifter är att förbereda våra invånare, så att de känner sig trygga i den förändring som sker i samhället, berättar hon i ett pressmeddelande.

Ny typ av krigsföring
I år trädde en ny säkerhetslag i kraft där kommunen bör återuppta beredskapsplaneringen för civilt försvar. Kommunen ska även lämna in risk- och sårbarhetsanalyser och handlingsplaner för extraordinära händelser till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Tove uppger att det råder en förhöjd hotbild mot Sverige från framförallt Ryssland och att det tillämpas en ny krigsföring, den moderna krigföringen handlar om att göra oss sårbara, menar hon.

Ha beredskap för minst 72 timmar
Några rekommendationer är att ha hushållsberedskap för 72 timmar upp till sju dagar. Även i fredstid kan det förekomma långvariga snöoväder eller stormar som slår ut eld eller telenätet så att människor isoleras.
– Vid en stor samhällsstörning kommer samhället att behöva prioritera. Ju fler som kan ta hand om sig själva och sina närmaste, desto bättre kan samhället lägga fokus och resurser där de behövs som mest som exempelvis på våra gamla och sjuka, säger Tove Lundlycke, säkerhetsstrateg.

EU-delegater besökte Märsta

Nyheter EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

centrum_host_helsida
humbacken_helsida
moderat_pan_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
humbacken_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider