centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Holst välkomnar partiledarens (SD)-utspel

Oppositionsrådet Olov Holst (M) välkomnar sin partiledare Anna Kinberg-Batras besked om att lägga fram en gemensam alliansbudget: - Det håller inte längre att försöka låtsas som att Sverigedemokraterna inte finns, säger Olov Holst i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Redan kort efter valet 2014 när Sverigedemokraterna stärkte sin ställning nationellt och lokalt i Sigtuna var Olov Holst (M) ute och deklarerade att man borde ”ta fighten” med (SD). Han fick då inget gehör för sitt utspel. Holst hade även en plan för att neutralisera (SD) lokalt genom att inte dra ned på antalet ledamöter i nämnder och styrelser. På så sätt skulle en borgerlig koalition kunna regera i kommunen tillsammans med (MP).

Först två och ett halvt år efter valet börjar Moderaterna närma sig Holst som vid tiden för utspelet fick mycket internt kritik vad märsta.nu erfar, något som dock Holst tillbakavisar:
– Jag fick ingen intern kritik, what so ever. Inga mail, inga telefonsamtal och personliga samtal. Kritiken kom från vänsterhåll och Liberalerna som satte igång ett drev på sociala medier. Dessutom vinklade DN det till att låta som jag fått intern kritik. Det stämmer inte, förtydligar Olov Holst i mail till redaktionen.

I dagarna gick Moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra ut och deklarerade att man borde lägga en gemensam alliansbudget, något som (SD) verkar villigt att rösta på eftersom man gjorde det hösten 2014, direkt efter valet.
– Det håller inte längre att försöka låtsas som att Sverigedemokraterna inte finns. De är Sveriges tredje största parti och om opinionsmätningarna stämmer kommer samma läge gälla även efter nästa val. Beröringsskräcken måste upphöra och de måste behandlas precis likadant som t.ex. Vänsterpartiet, som har ett minst lika dunkelt förflutet som SD. Jag anser att vi måste våga ta sakfrågedebatten och via den visa på såväl skillnader som likheter i politiken, säger Holst i ett pressmeddelande.

Olov Holst anser att beröringsskräcken för (SD) gett Socialdemokraterna fri lejd och att Vänsterpartiet fått ett orimligt stort inflytande på den politiska politiken. Enligt Holst tycker både han och andra moderater att utvecklingen är förkastlig:
– Vi kan inte längre agera stödhjul till en vänsterpolitik som är direkt skadlig för landet.

Uppdaterad kl. 14.18

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider