sap_feb_pan
Olov Holst (M)Foto: Pressbild/Moderaterna

Holst vill se partiledarbyte

Det senaste dygnet har en storm blossat upp kring Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Nu ställer sig Olov Holst (M) från Moderaterna i Sigtuna kommun i ledet för de som vill se ett partiledarbyte.

centrum_artikel_host

Olov Holst är en av stockholmarna som kräver Anna Kinberg Batras avgång. Tidigare har bland annat Parisa Liljestrand, kommunalråd i Vallentuna, krävt Kinberg Batras avgång. Holst säger i ett uttalande till märsta.nu att han primärt för kommuninvånarnas röst men att han samtidigt inte hört en enda person i kommunen uttala sitt fulla stöd för Kinberg Batra som partiledare.
– Som ledare för det lokala partiet måste jag då dra mina slutsatser, oavsett hur smärtsamma de än är. Lokalt i Sigtuna kommun står moderaterna starka, men vi dras med av negativa rikstrender. Det har vi inte råd med om vi vill vinna valet om ett år. Baserat på ovanstående tror jag tyvärr att ett partiledarbyte är oundvikligt om vi ska kunna bryta den kraftigt negativa trenden vi är inne i, säger Olov Holst i uttalandet till märsta.nu

Enligt SVT Stockholm ska en majoritet av moderatledarna i länet vara för ett skifte av partiledare.
– En övervägande majoritet i kommunalrådsgruppen saknar förtroende för Anna Kinberg Batra, säger Parisa Liljestrand, kommunstyreslseordförande i Vallentuna till SVT.

Anna Kinberg Batra kommer dock inte att avgå, det beskedet lämnade hon vid en presskonferens under förmiddagen.

skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida
funkisfest_helsida
foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
pantamera_out
connys