eu_valet_panorama
Olov Holst (M) är hemma efter sex dagar på sjukhusFoto: Privat

Holst om att vara sjuk i covid-19

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) är tillbaka i hemmet i Sigtuna efter en tid på sjukhus.

centrum_artikel_host

Olov Holst drabbades av covid-19 och lades in på sjukhus. Efter sex dagar fick han komma hem. Nu berättar han om hur det var att leva med viruset som skördat över 3200 dödsfall i Sverige:
– Jag hade hög feber 14 dagar i följd och kunde inte andas utan syrgas. Andningen är fortfarande kraftigt påverkad och bara att ta sig från sängen till badrummet orsakar oerhört ansträngd andhämtning. Lungorna har tydligen ådragit sig stora skador av viruset som kommer ta lång tid att reparera. Läkarna nämnde att permanenta skador inte kan uteslutas.

Samtidigt hyllar Holst sjukvården i region Stockholm:
– Efter att ha upplevt den på så nära håll, kan man inte undgå att se att svensk intensivvård verkligen måste anses vara bland världens bästa. Den omställning vården i Sverige har gjort de senaste månaderna för att klara pandemin, är helt makalös. Jag står i stor tacksamhetsskuld till all ambulans-, akut- och all annan vårdpersonal som sliter varje dag för att rädda liv och gör det på ett beundransvärt sätt.

Under veckan har många hört av sig till Holst för att önska honom ett tillfrisknande, hans tillstånd har även engagerat märsta.nu:s-läsare både på sajten och i sociala medier där kommentarer haglat in. Holst säger att han är djupt berörd av alla hälsningar och meddelanden.
– et betyder väldigt mycket för mig och jag önskar jag hade kraft nog att tacka er alla personligen. Bevisligen finns det väldigt mycket omtanke och kärlek därute som kommer fram i en kris.

Holst kommer inte att återgå i tjänst ännu utan tillsvidare är det partikollegan Mats Weibull som figurerar i hans ställe.

bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
connys
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host