eu_valet_panorama
Olov Holst på Valvaka på O´Learys.Foto: Daniel Iskandar

Holst: Nu är det upp till väljarna

Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

centrum_artikel_host

Det är en aningen spänd stämning hos kommunledningens valvaka på O´Learys i Märsta. De första rikssiffrorna har trillat in. Hur det går på riksnivå har betydelse även lokalt vilket kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) är välmedveten om:
– Vi måste stå emot en negativ trend ända sen 2010 egentligen. Vi måste vara bättre än rikspartiet, sa Holst.

Moderaterna tog över redan 2017 och 2018 var det en klar seger för de borgerliga. Man har en klar majoritet med 27 mandat tillsammans med koalitionspartierna. Holst tror och hoppas att han är KSO även kommande mandatperiod:
– Jag hoppas vi kan styra vi fem som styr idag. Vi är överens om att fortsätta och händer inget jättestort så fortsätter vi.

Målet är att ha egen majoritet. Men ett förändrat parlamentariskt läge kan medföra att en kommande kommunledning måste göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Det är ett scenario som Holst vill undvika.
– Mycket kan hända. Vi och Socialdemokraterna är de enda partierna som går mot rikstrenden, resten brukar följa. Vi i Moderaterna ser också ut att ha tappat på riksnivå. Det är alltså inte bara Moderaterna som måste göra ett bra val utan de andra partierna också.

centrum_host_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

connys_helsida
mp_helsida_eu
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider