sap_pan23
Foto: montage/märsta.nu

Holst: Man kan inte lita på regionen längre

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) riktar skarp kritik mot regionen sätt att driva kollektivtrafik: - Istället för ökade turtätheter och pålitliga tidtabeller är den allmänna uppfattningen att det bara blir sämre, uppger Holst för märsta.nu

centrum_artikel_host

Under en lång period i vinter har pendeltågstrafiken påverkats av personalbrist. Den här veckan och föregående har det varit indragningar i turtätheten mellan Märsta-Södertälje och Uppsala-Arlanda. Nu riktar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kritik mot regionen sätt att styra kollektivtrafiken:
– Med den höga ambitionsnivå och storstilade mål Regionen sätter upp för bl.a. klimatomställning och Regionen som en gemensam arbetsmarknad är en fungerande kollektivtrafik en grundförutsättning. Men tyvärr litar inte Sigtuna kommuns invånare, med rätta, längre på leveransen från Regionen och andelen pendlare som åker kollektivt minskar i stället för ökar, säger Holst i ett uttalande.

I slutändan påverkar kollektivtrafiken även människors vilja att bosätta sig i kommunen enligt Holst eftersom man inte litar på att kollektivtrafiken ska gå i tid. Han kallar det som pågår för ”haveri” från Trafikverket och regionens sida. Han vill nu se att Trafikverket och regionen tar situationen på allvar med en haverikommission som analyserar orsaker och ordnar fram ett åtgärdspaket.
– Invånarna i Sigtuna betalar skatt till Regionen precis som alla andra i länet men får långt ifrån den leverans av kollektivtrafik de har rätt att begära.

moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

ica_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
connys_helsida
skanela_helsida
sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

centrum_host_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

hockeyskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
skanela_outsider
ica_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider