eldsjal2024_pan
Foto: montage/märsta.nu

Holst: Man kan inte lita på regionen längre

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) riktar skarp kritik mot regionen sätt att driva kollektivtrafik: - Istället för ökade turtätheter och pålitliga tidtabeller är den allmänna uppfattningen att det bara blir sämre, uppger Holst för märsta.nu

centrum_artikel_host

Under en lång period i vinter har pendeltågstrafiken påverkats av personalbrist. Den här veckan och föregående har det varit indragningar i turtätheten mellan Märsta-Södertälje och Uppsala-Arlanda. Nu riktar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kritik mot regionen sätt att styra kollektivtrafiken:
– Med den höga ambitionsnivå och storstilade mål Regionen sätter upp för bl.a. klimatomställning och Regionen som en gemensam arbetsmarknad är en fungerande kollektivtrafik en grundförutsättning. Men tyvärr litar inte Sigtuna kommuns invånare, med rätta, längre på leveransen från Regionen och andelen pendlare som åker kollektivt minskar i stället för ökar, säger Holst i ett uttalande.

I slutändan påverkar kollektivtrafiken även människors vilja att bosätta sig i kommunen enligt Holst eftersom man inte litar på att kollektivtrafiken ska gå i tid. Han kallar det som pågår för ”haveri” från Trafikverket och regionens sida. Han vill nu se att Trafikverket och regionen tar situationen på allvar med en haverikommission som analyserar orsaker och ordnar fram ett åtgärdspaket.
– Invånarna i Sigtuna betalar skatt till Regionen precis som alla andra i länet men får långt ifrån den leverans av kollektivtrafik de har rätt att begära.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
storemore_out