eldsjal2024_pan

Höjt pris på tilläggsavgift

SL höjer tilläggsavgiften till 1 850 kronor från och med den 2 april. Detta beslutades av Trafiknämnden i november förra året med syftet att minska fuskåkandet och öka intäkterna för kollektivtrafiken.

centrum_artikel_host

Under pandemin ökade antalet personer som åkte utan giltig biljett, vilket ledde till att SL förlorade 327 miljoner kronor i intäkter under år 2022. Trots detta har fuskåkandet minskat sedan 2021. Den som inte kan visa upp en giltig biljett i en biljettkontroll kommer att få en tilläggsavgift på 1 850 kronor. Utöver tilläggsavgiften måste den som åker utan biljett även köpa en enkelbiljett. Priset för en enkelbiljett är 42 kronor för vuxna och 26 kronor för pensionärer, studenter eller ungdomar.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
storemore_out
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys