sap_feb_pan

Höjer taxor för barn och ungdomsidrotten

Kommunledningen avser höja taxorna för barn och ungdomsidrotten med fem procent för 2023.

centrum_artikel_host

Taxorna för barn- och ungdomsidrotten höjs för 2023 med fem procent. Det innebär att det blir dyrare att boka planer och hallar. Höjningen sker mot bakgrund av det rådande läget med höjda energipriser, matpriser, nytt pensionssystem och räntor. Totalt 170 miljoner kronor. Plus en inflation som påverkar leverantörsfaktur enligt Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– För kultur- och fritidsnämnden har vi i år en prognos för ökade elkostnader på drygt 900 tusen kronor som påverkar vårt resultat negativt. Förvaltningen har redan dragit igång en rad aktiviteter för att sänka elförbrukningen och har ett bra samarbete med föreningarna för att hålla medvetenheten vid liv även nästa år. Vi kan inte fortsätta absorbera alla kostnadsökningar i oändlighet utan i slutänden måste alla grupper vara med och bära kostnaderna. Den föreslagna taxehöjningen på 5% ger oss tillbaka ca en femtedel av de ökade kostnaderna, så kommunen står fortsatt för en mycket hög andel, uppger Lars Björling.

hockeyettan

Färdigspelat för Wings

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Clemensnäs, som slutade 2-3 till Clemensnäs favör, fick publiken bevittna ett kämpande Wings-lag som satte full fart från start.

centrum_host_helsida
hockeyettan

Wings föll hemma mot Kalix

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Kalix i Hockeyettan fick publiken uppleva ett högt tempo och flera spännande ögonblick.

steningekompani_helsida
hockeyettan

Wings tog tredje raka

Ishockey I en intensiv match i Hockeyettan stod Wings emot Strömsbro i en jämn tillställning som slutade 1-1 efter ordinarie tid och först på straffar kunde Wings vinna.

funkisfest_helsida
hockeyettan

Seger i debuten för coach Lidström

Ishockey Wings Hockey stod inför en tuff utmaning när de mötte Strömsbro på bortaplan. Trots detta visade laget upp en imponerande prestation som ledde till en välförtjänt seger.

connys_helsida
fritidsbanken_sportlov
skridskodisco_helsida
hockeyettan

Wings besegrat av tabelljumbon

Ishockey Wings föll på nytt i Hockeyettan och riskerar nu att hamna i negativt kval. På söndag väntar viktigt bottenmöte i Pinbackshallen.

sportlov
hockeyettan

Onödig förlust för Wings i Surahammar

Ishockey I en intensiv match mellan Surahammar och Wings visade båda lagen upp en imponerande prestation, men det var Surahammar som till slut drog det längsta strået och vann med 2-1.

herrallsvenskan

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Handboll I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.

spedition_helsida

Sigtunas Superveteraner vann SM

Innebandy Under lördagskvällen krönte sig Sigtuna IF som Svenska Mästare i innebandy för +60-klassen i en historisk turnering som ägde rum i IFU Arena, Uppsala. Denna nya klass, skapad som en del av Veteran SM-helgen, gav Sigtuna Superveteraner chansen att visa upp sitt innebandykunnande.

hockeyettan

Wings besegrar Falun med 5-3 efter stark prestation

Ishockey Efter gårdagens besvikelse var Wings redo att återta kontrollen och säkra en seger mot Falun i Hockeyettan. Spelet var intensivt från första stund, och Wings visade en imponerande laginsats för att säkra en välförtjänt seger.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out
funkisfest_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider