moderat_pan_nov

Höjer taxor för barn och ungdomsidrotten

Kommunledningen avser höja taxorna för barn och ungdomsidrotten med fem procent för 2023.

centrum_artikel_host

Taxorna för barn- och ungdomsidrotten höjs för 2023 med fem procent. Det innebär att det blir dyrare att boka planer och hallar. Höjningen sker mot bakgrund av det rådande läget med höjda energipriser, matpriser, nytt pensionssystem och räntor. Totalt 170 miljoner kronor. Plus en inflation som påverkar leverantörsfaktur enligt Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– För kultur- och fritidsnämnden har vi i år en prognos för ökade elkostnader på drygt 900 tusen kronor som påverkar vårt resultat negativt. Förvaltningen har redan dragit igång en rad aktiviteter för att sänka elförbrukningen och har ett bra samarbete med föreningarna för att hålla medvetenheten vid liv även nästa år. Vi kan inte fortsätta absorbera alla kostnadsökningar i oändlighet utan i slutänden måste alla grupper vara med och bära kostnaderna. Den föreslagna taxehöjningen på 5% ger oss tillbaka ca en femtedel av de ökade kostnaderna, så kommunen står fortsatt för en mycket hög andel, uppger Lars Björling.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
hockeyettan

Wings föll i Borlänge

Ishockey Wings föll med 4-2 borta mot Borlänge och noterade därmed tredje förlustren på de senaste fyra matcherna.

oppethus_helsida_2023
hockeyettan

Wings tillbaka i vinnarspåret

Ishockey Wings besegrade Vännäs med 4-1 på söndagen men siffrorna är en aning missvisande, Viktor Andersson i målet svarade nämligen för hela 32 räddningar.

moderat_pan_helsida
damallsvenskan

Många missar när Skånela föll

Handboll AIK besegrade Skånela under lördagen med klara 26-19 i Vikingahallen. - Överlag gör vi ingen dålig match, vi spelar ganska bra framåt men får inte hål på Catrin (Axelsson, AIK:s målvakt, reds anm), sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

humbacken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Niklas Söderberg till anrika klubben

Fotboll Märsta IK-fostrade Niklas Söderberg som spelat i Superettan i Brage den gångna säsongen är klar för Öster i Växjö: - Det känns fantastiskt kul att vara på plats och jag ser fram emot att vara med på resan mot Allsvenskan, säger Niklas i ett uttalande till Östers hemsida.

herrallsvenskan

Klar seger för Skånela

Handboll Skånela tog en klar seger mot IFK Ystad i Vikingahallen: - Vi går till jul som trea och det ska vi vara nöjda med, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
humbacken_outsider
connys
oppethus_agy_2023_outsider