centrum_panorama_hostshopping

Höjer taxor för barn och ungdomsidrotten

Kommunledningen avser höja taxorna för barn och ungdomsidrotten med fem procent för 2023.

centrum_artikel_host

Taxorna för barn- och ungdomsidrotten höjs för 2023 med fem procent. Det innebär att det blir dyrare att boka planer och hallar. Höjningen sker mot bakgrund av det rådande läget med höjda energipriser, matpriser, nytt pensionssystem och räntor. Totalt 170 miljoner kronor. Plus en inflation som påverkar leverantörsfaktur enligt Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– För kultur- och fritidsnämnden har vi i år en prognos för ökade elkostnader på drygt 900 tusen kronor som påverkar vårt resultat negativt. Förvaltningen har redan dragit igång en rad aktiviteter för att sänka elförbrukningen och har ett bra samarbete med föreningarna för att hålla medvetenheten vid liv även nästa år. Vi kan inte fortsätta absorbera alla kostnadsökningar i oändlighet utan i slutänden måste alla grupper vara med och bära kostnaderna. Den föreslagna taxehöjningen på 5% ger oss tillbaka ca en femtedel av de ökade kostnaderna, så kommunen står fortsatt för en mycket hög andel, uppger Lars Björling.

connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider