centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Högt tryck för passbokningen

Ska man ut och resa och behöver pass så är det läge att boka in en tid då det är långa köer för passansökan.

centrum_artikel_host

Polisen i Stockholms län uppger att det är ånga köer för att boka pass, man uppmanar stockholmare att vänta med bokningen till efter högsäsongen om man inte ska resa i närtid eller boka på annat håll i landet.
– Kötiderna är nu långa i Stockholms län för att boka tid för ansökan om pass inför sommarresan. Alla passexpeditioner gör allt de kan för att möta behovet av bokningsbara tider. Tiderna släpps löpande i länet, men innan restriktionerna lättar är det svårt att möta inflödet med ansökningar om pass, säger Sandra Karman regional samordnare för pass.

På grund av pandemin utfärdades nästan hälften så få pass i regionen jämfört med året före. På Arlanda utfärdas enbart provisoriska pass:
– Nu i juni ser vi att läget är förändrat, där många av tiderna i Stockholms län har blivit uppbokade, dels i takt med att behovet och viljan att resa ökar och fler blir vaccinerade, dels efter vår externa informationssatsning i april. Nationellt kan man se att det ökade flödet främst är i storstadsregionerna, säger Sandra Karman.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna