vinter_pan
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Högt tryck för asylsökningar i Märsta

Sedan Migrationsverket öppnat upp för ukrainaflyktingar att söka asyl i Märsta så många sökt sig ut med långa köer som följd.

centrum_artikel_host

Det rapporteras om långa köer utanför Migrationsverket i Märsta. Expressen skriver att det är ”enorm kö”.  Migrationsverket hänvisar inte till asylsökningar i Märsta, även om möjligheten finns. Detta på grund av kapacitetsbrist.
– Det är ett extraordinärt läge som har stor påverkan på Migrationsverket och samhället i stort. Det innebär att det är köer utanför flera av våra enheter där man kan söka asyl. Migrationsverket arbetar intensivt med att kunna hantera alla ansökningar som inkommer och för att omfördela resurser, men även för att hitta boendeplatser, säger Pierre Karatzian vid Migrationsverkets presstjänst, till Expressen.

vinter_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
connys_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

oppethus_dec
defacto_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

slottsby_helsida
nrh_sigtuna

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
nrh
pantamera_out
slottsby_outsider
ica_outsider
oppethus_out
joes_outsider
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider