nationaldagen_pan
Foto: Genrebild/Swedavia

Högt resetryck väntas i påskhelgen

Arlanda har haft problem med långa väntetider i helgen på grund av ökat resetryck och man aviserar längre väntetider även i påskhelgen.

centrum_artikel_host

Köerna in till Arlandas säkerhetskontroll har stundtals varat i timmar för resenärer den gångna helgen och nu inför påsken väntas ingen bättring. Den som ska resa uppmanas komma till Arlanda i god tid då det är et stort tryck med många resenärer vilket periodvis innebär längre väntetider än vanligt, skriver Swedavia i ett pressmeddelande. Man uppmanas komma så resklar som möjligt de närmaste dagarna och checka in online.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
connys_helsida
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
nationaldag_outsider