centrum_panorama_hostshopping
Hannele Ekholm i Kex & Kaka i KommunhusetFoto: Sigtuna kommun

Högt betyg för kommunens dagliga verksamhet

Sigtuna kommuns dagliga verksamhet anses vara den bästa av alla i hela länet.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har drygt tio olika servicegrupper inom den dagliga verksamheten för invånare med funktionshinder. I samband med en brukarundersökning ansåg 95 procent att personalen bryr sig om dem, att de trivs och att de får bestämma över saker som är viktiga enligt Kirsi Santamäki.

Hannele Ekholm har sedan 25 år tillbaka sin dagliga verksamhet i kommunhuset och ser till att besökare av fiket Kex & Kaka blir väl bemötta. Hon och de andra deltagarna brukar bland annat baka, brygga kaffe och bre smörgåsar som sedan säljs i fiket.
– Det betyder mycket för mig att vara här. Jag får träffa folk och det är roligt. Det går inte att bara sitta hemma och titta, det blir väldigt långsamt. Jag trivs så bra här och det är kul att brygga kaffe, berättar Hannele Ekholm i ett pressmeddelande.

Det är totalt 45 personer med funktionshinder som ingår i någon av kommunens servicegrupper som är inriktade på service och produktion. Undersökningen genomfördes av Sveriges kommuner och regioner

mp_tack_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys