centrum_panorama_hostshopping
SASFoto: Pressbild

Högsta siffrorna hos SAS sedan före pandemin

SAS rapporterar in höga resenärssiffror för juli och inte sedan före pandemin har så många rest med SAS.

centrum_artikel_host

SAS med omfattande flotta på Arlanda rapporterade en imponerande prestation för juli månad med en enastående ökning i passagerartrafiken. Enligt färska rapporter reste 2,4 miljoner passagerare med flygbolaget under juli, vilket markerar den högsta siffran för en enskild månad sedan tiden före pandemin. Denna rekordsiffra innebär en ökning med hela 82 procent jämfört med samma månad föregående år, som då påverkades negativt av en pilotstrejk.

Den positiva trenden syns också tydligt i kapacitets- och trafiksiffrorna. SAS ökade sin kapacitet med 84 procent jämfört med samma period förra året, och passagerarkilometrarna (RPK) steg med hela 92 procent. Denna imponerande tillväxt kan förstås som en stark återhämtning efter de utmaningar som flygindustrin ställdes inför under pandemin.

SAS kabinfaktor, som mäter hur fyllda flygplanen var, visade en imponerande siffra på 86 procent för juli månad. Detta vittnar om en välgjord balans mellan ökad efterfrågan från passagerare och flygbolagets förmåga att möta den ökande efterfrågan på ett effektivt sätt.

Anko van der Werff, VD och koncernchef för SAS, kommenterade den framgångsrika månaden: ”Sommarsäsongen fortsatte med ytterligare en aktiv månad för SAS. 2,4 miljoner passagerare reste med SAS i juli, den högsta passagerarsiffran sedan före pandemin. Vi är glada över den positiva utvecklingen för efterfrågan från passagerare, med fortsatt högt antal bokningar under juli månad.”

Denna text genererades med en textrobot

brobygget_2024

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
klara_outsider