SASFoto: Pressbild

Högsta siffrorna hos SAS sedan före pandemin

SAS rapporterar in höga resenärssiffror för juli och inte sedan före pandemin har så många rest med SAS.

centrum_artikel_host

SAS med omfattande flotta på Arlanda rapporterade en imponerande prestation för juli månad med en enastående ökning i passagerartrafiken. Enligt färska rapporter reste 2,4 miljoner passagerare med flygbolaget under juli, vilket markerar den högsta siffran för en enskild månad sedan tiden före pandemin. Denna rekordsiffra innebär en ökning med hela 82 procent jämfört med samma månad föregående år, som då påverkades negativt av en pilotstrejk.

Den positiva trenden syns också tydligt i kapacitets- och trafiksiffrorna. SAS ökade sin kapacitet med 84 procent jämfört med samma period förra året, och passagerarkilometrarna (RPK) steg med hela 92 procent. Denna imponerande tillväxt kan förstås som en stark återhämtning efter de utmaningar som flygindustrin ställdes inför under pandemin.

SAS kabinfaktor, som mäter hur fyllda flygplanen var, visade en imponerande siffra på 86 procent för juli månad. Detta vittnar om en välgjord balans mellan ökad efterfrågan från passagerare och flygbolagets förmåga att möta den ökande efterfrågan på ett effektivt sätt.

Anko van der Werff, VD och koncernchef för SAS, kommenterade den framgångsrika månaden: ”Sommarsäsongen fortsatte med ytterligare en aktiv månad för SAS. 2,4 miljoner passagerare reste med SAS i juli, den högsta passagerarsiffran sedan före pandemin. Vi är glada över den positiva utvecklingen för efterfrågan från passagerare, med fortsatt högt antal bokningar under juli månad.”

Denna text genererades med en textrobot

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

defacto_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

storemore_helsida
connys_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

pantamera_avc_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

joes-helsida
centrum_host_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

ica_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

slottsby_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
connys
ica_outsider
joes_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
storemore_out