eldsjal2024_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Högsta arbetslösheten på sex år

Arbetslösheten i kommunen är nu uppe i 12,2 procent, den högsta siffran på sex år.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade under förmiddagen att över 3200 personer i kommunen nu är arbetslösa, det motsvarar 12,2 procent av den arbetsföra befolkningen vilket är den högsta siffran på sex år, sen september 2014 enligt Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror.

Jämfört med samma period förra året är arbetslösheten 4,3 procent högre. Der är även 19:e månaden i följd som arbetslösheten stiger i kommunen. Sedan coronapandemin har arbetslösheten ökat från 8,7 till 12,2 procent.

Bland utrikesfödda är var femte person i arbetsför ålder arbetslös, bland ungdomarna är det 14,2 procent arbetslösa. Sigtuna kommun har länets tredje högsta arbetslöshet, bara Södertälje och Botkyrka har högre med 13,7 och 13,5 procent.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
storemore_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys