eldsjal2024_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Högsta arbetslösheten på sex år-Ungdomsarbetslösheten högst i länet

Januaris arbetslöshetssiffror visar att det nu är 12,6 procent arbetslöshet vilket är den högsta nivån sedan 2015.

centrum_artikel_host

Inte sedan januari 2015 har det uppmätts högre arbetslöshet i kommunen än nu i januari. 12,6 procent av samtliga som stod till arbetsmarknadens förfogande var arbetslösa enligt Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror. Sedan coronapandemin har arbetslösheten gått upp från cirka 7 procent till dagens nivåer.

Sett i antalet personer är det 3260 arbetslösa vilket är 1339 personer fler än förra året. Arbetslösheten ökar för 23:e månaden i rad i Sigtuna kommun. Länssnittet är just nu 8,4 procent men några kommuner har klart högre siffror; Botkyrka med 13,3, Södertälje med 13,2 och Sigtuna. Även Väsby som är drabbad av coronakrisen då många av dess invånare arbetar med arlandarelaterade yrken har en arbetslöshet på 9,7 procent.

Arbetslösheten i kommunen är dock länets högsta med 12,8 procent, här har även Väsby höga siffror med 11,2 procent. Bland utlandsfödda är var femte utlandsfödd arbetslös, en ökning med sex procentenheter det senaste året.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
storemore_out
eldsjal2024_out