socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Riksbanken

Högre ränta för märstabor än sigtunabor

Sigtunaborna har lägre ränta än märstaborna visar en kartläggning som Zmarta har gjort.

centrum_artikel_host

Siffror som Zmarta tagit fram visar att en fjärdedel av märstaborna har högre snitträntor på sina lån än sigtunabor, 46 procent av privatlånen som tas i Märsta används även för att samla tidigare lån, snittbeloppet man lånar är 180 000 kronor.

När det gäller sigtunabor är snittlånebeloppet 210 000 kronor, alltså 30 000 mer än vad märstabor har. Sigtunaborna har inte bara lägre ränta än märstabor, den effektiva räntan är också nästan en femtedel lägre än rikssnittet. 47 procent av lånen i Sigtuna används för att samla övriga lån.

Johan Holm vid Zmarta uppger att det blivit allt vanligare att ta nya lån för att samla sina redan existerande lån och krediter. Att samla sina lån har ökat under coronapandemin med nästan 15 procent. Den effektiva räntan har även under coronapandmein minskat med 10 procent.
– När corona bröt ut fanns det många frågetecken kring hur Sveriges ekonomi skulle påverkas av corona. Många kände sig stressade över hur ens ekonomi skulle påverkas av pandemin och den snabbt växande trenden kring varsling och korttidspermitteringar. Detta ledde till att hela 47% fler personer valde att samla sina lån än under samma period förra året, uppger Zmarta i ett pressmeddelande.

centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

pantamera_avc_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out