sap_feb_pan
Niklas Wikegård skulle vara med om att starta KHL-lag och bygga arena vid Arlanda. Foto: Daniel Iskander

Hockeyarena och KHL-lag vid Arlanda – Förbjud vänstersvängar

Det var få som skojade till det på 1:a april, några som ändå gjorde det var sigtunabon Niklas Wikegård som uppgavs vara med i en KHL-satsning och Moderaterna som ville förbjuda vänstersvängar i kommunen.

centrum_artikel_host

Som ni säkert förstod var Beach i Sigtuna ett aprilskämt från märsta.nu. Andra lokala aktörer i aprilskämt var Niklas Wikegård som uppgavs vara general manager för KHL-laget Shvedskiy Lzhi med en nubyggd hockeyarena vid Arlanda flygplats. Bakom det aprilskämtet låg sajten Hockeybladet.nu
– Det är ett krav från KHL att vi ska ha hemmaarenan så nära en stor flygplats, samtidigt kommer det att gynna min hemkommun Sigtuna, sa Niklas Wikegård.

I övrigt kryllade det inte av lokala skämt, Moderaterna tjuvstartade 1:a april med att skicka pressmeddelande redan 31:a mars om att förbjuda vänstersvängar i Sigtuna kommun. Enligt ”skämtet” skulle man lägga en motion om att Stadsbyggnadskontoret i uppdrag att planera om hela trafiksystemet så att trafkanterna ska slippa vänstersvängar.
– Socialdemokraterna har styrt kommunen i femton år. Under den perioden har vi fått uppleva alldeles för många vänstersvängar. Det har inte varit bra för kommunen och vi måste nu ta till krafttag för styra kommunen rätt igen. Vi bedömer att det är fullt möjligt att planera trafiken så att alla vänstersvängar förbjuds och endast högersvängar tillåts. Vi kommer därför lägga ett sådant uppdrag till trafikförvaltningen genom en motion i fullmäktige, sa Holst i pressmeddelandet.

Känner du till fler lokala skämt? Kontakta redaktionen.

funkisfest_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

skridskodisco_helsida

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

pantamera_avc_helsida
foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

steningekompani_helsida

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

connys_helsida

Många besökte Sigtuna museum 2024

Kulturnyheter Sigtuna Museum har under 2023 attraherat rekordmånga besökare med spännande vikingasilver och kunniga guider. Över hundratusen nyfikna invånare och andra besökare har utforskat museets utställningar, där Vikingasilvret, inkluderande Professorsskatten och Sundvedaskatten med över 600 silvermynt, var en särskilt populär attraktion.

jullov

Detta kan du göra under jullovet

Nöjesnyheter Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

julen 2023

Julklappsinsamlingen i väcker stort engagemang

Märstafolket Under pandemin spelade julklappsinsamlingen en roll för att skapa glädje och sammanhållning i Sigtuna kommun. För tredje året i rad har projektet blivit en central aktivitet för att stötta och glädja deltagare, särskilt med tanke på de utmaningar som isolering och oro för Covid har skapat.

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
connys
funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider