sap_feb_pan
Foto: UC

Historiskt höga konkurser i Sigtuna – Svensk Entreprenadteknik SET AB ett av de största fallen

Det blev ett mörkt år för näringslivet i Sigtuna kommun med en ökning av konkurser med 55 procent och landets nionde största konkurs hemmahörande i Märsta.

centrum_artikel_host

Under det gångna året gick Svensk Entreprenadteknik SET AB, med en omsättning på 324 miljoner kronor, i konkurs, vilket markerar en av de största konkurserna i Märsta. Företaget, som hade 35 anställda, hamnade som den nionde största konkursen i landet under 2023 enligt Creditsafe.

Totalt rapporteras 51 företagskonkurser i Sigtuna kommun under 2023, vilket är en ökning med 55 procent enligt UC. Denna ökning reflekterar också den stora trenden i Stockholms län där antalet konkurser ökade med 24 procent förra året.

Gabriella Göransson, VD på UC, kommenterar det historiskt höga antalet konkurser under 2023. ”Konkurserna i Sverige har legat på historiskt höga nivåer under året. Det har varit en ökning jämfört med tidigare år, och vi har inte sett sådana här siffror sedan finanskrisen på 90-talet. Vi har dock inte nått samma nivåer som då, troligtvis på grund av att dagens marknad är mer global och krisen har haft bredare inverkan, vilket har minimerat sårbarheten på vår inhemska marknad jämfört med andra. Det är också möjligt att svenska företag idag är bättre rustade för att hantera kriser och har blivit skickligare på att minimera risker,” förklarar Göransson.

foraldranatverk_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

funkisfest_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
skridskodisco_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider