defacto_pan2020
Segerfoto efter matchen i BorlängeFoto: RA 19

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

centrum_artikel_host

Efter en het match i Borlänge kunde RA19 vinna och därmed säkra kvalplatsen till Allsvenskan. En historisk insats i innebandy-Sigtuna då inget lag tidigare varit i allsvenskt kval. Det som gör det ännu häftigare är att RA19 tippades komma sist i serien enligt tränare Daniel Eklund, själv ett förflutet som en av legenderna inom bandyn i kommunen.
– Förra säsongen va tjejerna lite av ett strykgäng i botten av tabellen när jag kom in men vi vände på skutan och höll oss kvar tillslut, jag valde då att köra ett nytt år och vi började med en tidig försäsong och en tuff sådan. Vi bytte även spelsystem helt och hållet och spelar ett väldigt aggressivt försvarsspel vilket jag tror chockat många lag, berättar Daniel Eklund.

Resan startade i augusti, laget hade uppstartsläger och målet var att komma till kval, alltså topp 3. Eklund säger att man visste om sin kapacitet och att man skulle kunna chocka flera lag.
– Jag har kanske varit väldigt hård och tuff mot tjejerna men det har behövt då jag såg potentialen redan förra säsongen men det var lite för snällt då. Så tjejerna har varit grymma och krigat på sedan i maj och är väl värda detta!

Eklund lyfter även fram insatser från sin stab runt laget med Felix, Anders och Helena som gjort bra jobb och lagt många timmar utanför innebandyn för att skapa bra förutsättningar.
– Nu ska vi som sagt gå in i en kval bubbla om ett par veckor det ska bli intressant och se hur vi ställer oss där! Detta kommer nog vara det största i många av dessa tjejers innebandykarriärer så det är såklart lite speciellt.

centrum_host_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

ica_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

dack_helsida
damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

defacto_helsida
connys_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
ica_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
dack_outsider
pantamera_out
nrh
joes_outsider