eldsjal2024_pan
Segerfoto efter matchen i BorlängeFoto: RA 19

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

centrum_artikel_host

Efter en het match i Borlänge kunde RA19 vinna och därmed säkra kvalplatsen till Allsvenskan. En historisk insats i innebandy-Sigtuna då inget lag tidigare varit i allsvenskt kval. Det som gör det ännu häftigare är att RA19 tippades komma sist i serien enligt tränare Daniel Eklund, själv ett förflutet som en av legenderna inom bandyn i kommunen.
– Förra säsongen va tjejerna lite av ett strykgäng i botten av tabellen när jag kom in men vi vände på skutan och höll oss kvar tillslut, jag valde då att köra ett nytt år och vi började med en tidig försäsong och en tuff sådan. Vi bytte även spelsystem helt och hållet och spelar ett väldigt aggressivt försvarsspel vilket jag tror chockat många lag, berättar Daniel Eklund.

Resan startade i augusti, laget hade uppstartsläger och målet var att komma till kval, alltså topp 3. Eklund säger att man visste om sin kapacitet och att man skulle kunna chocka flera lag.
– Jag har kanske varit väldigt hård och tuff mot tjejerna men det har behövt då jag såg potentialen redan förra säsongen men det var lite för snällt då. Så tjejerna har varit grymma och krigat på sedan i maj och är väl värda detta!

Eklund lyfter även fram insatser från sin stab runt laget med Felix, Anders och Helena som gjort bra jobb och lagt många timmar utanför innebandyn för att skapa bra förutsättningar.
– Nu ska vi som sagt gå in i en kval bubbla om ett par veckor det ska bli intressant och se hur vi ställer oss där! Detta kommer nog vara det största i många av dessa tjejers innebandykarriärer så det är såklart lite speciellt.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

mp_helsida_eu

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

eldsjal2024_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

steningekompani_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

centrum_host_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

pantamera_avc_helsida
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

connys_helsida
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

storemore_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
eldsjal2024_out