centrum_panorama_hostshopping
Flygplatschefen Karl Eklund och Niclas Tongring, brandchef hissade flaggan.Foto: Swedavia

Hissar Pride-flaggan på Arlanda

Swedavia hissar prideflaggan på Arlanda för att ta ställning för mångfald och respekt för människors olikheter.

centrum_artikel_host

Swedavia är ett av Europas ledande företag inom mångfald enligt en undersökning av Statista som Financial Times.
– Vi är övertygade om att mångfald på alla nivåer inom organisationen berikar och vi arbetar aktivt med att skapa och bibehålla en inkluderande företagskultur. Hos Swedavia ska både medarbetare, kunder och resenärer trivas och kunna vara sig själva, säger Marie Wiksborg, direktör Affärsstöd på Swedavia.

För Swedavia är det viktigt att ta ställning för mångfald och respekt för individer och olikheter samt skilda perspektiv. Man kommer även att delta i Stockholm Pride och hissa Pride-flaggan.
– Swedavia har sedan 2011 medverkat på Pride-festivaler runt om i landet för att visa stöd för alla människors lika rätt och värde och det är roligt att vi i år deltar igen i Stockholm Pride. Arlanda är en flygplats där en mångfald av människor möts varje dag och i vår vardag ser vi dynamiken som uppstår när olika människor möts för resor och arbete, säger Karl Eklund, flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och Bromma Stockholm Airport.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

connys_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
sigtunakampen_outsider
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider