eldsjal2024_pan
Foto: Sigtuna Hembygdsförening
Foto: Sigtuna Hembygdsförening

Hemygdsföreningen kulturpris till Sigtuna Sångensemble

Sigtuna Hembygdsförenings kulturpris för 2023 tilldelades Sigtuna Sångensemble.

centrum_artikel_host

Nationaldagen firades med bravur i Sigtuna. Sara Heine, ordförande för föreningen Sigtuna Guider höll nationaldagstalet. Därefter var det dags för sång. Sofia Fellin tog till ton.
– Hembygdsföreningens Kulturpristagare 2023 är Sigtuna Sångensemble, en fristående kammarkör som startade för 23 år sedan under ledning av Greger Fellin. Priset mottogs av Sofia Fellin och delar av kören på plats, skriver Hembygdsföreningen i ett pressmeddelande.

spedition_helsida
connys_helsida
aldreomsorg_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

centrum_host_helsida

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
connys
outsider_aldreomsorg
spedition_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host