defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Hellman klar för Summer Squeeze

I början av september arrangeras Sigtuna Summer Squeeze och en av artisterna är pop-legendaren Jakob Hellman.

centrum_artikel_host

Jakob Hellman har bara två album på nacken trots 30 år som musiker, fansen fick vänta 30 år mellan hans två album. 2022 kommer ny turné och en av hållplatserna är Sigtuna Summer Squeeze. Han gjorde en comeback under 2021 där han fyllde konserthus när pandemin tog paus. Det var 1989 som Hellman slopa igenom med debutalbumet ”…och stora havet” och låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” tog sig in till svenska folkets hjärtan. Sigtunaborna får uppleva Hellman 3:e september, en spelning som är inklämde mellan klassiska Liseberg och Mosebacke.

centrum_host_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

pantamera_avc_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

oppethus_helsida_2023
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
humbacken_helsida
connys_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
connys
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
pantamera_out
oppethus_agy_2023_outsider
swedol_outsider