eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Hellman klar för Summer Squeeze

I början av september arrangeras Sigtuna Summer Squeeze och en av artisterna är pop-legendaren Jakob Hellman.

centrum_artikel_host

Jakob Hellman har bara två album på nacken trots 30 år som musiker, fansen fick vänta 30 år mellan hans två album. 2022 kommer ny turné och en av hållplatserna är Sigtuna Summer Squeeze. Han gjorde en comeback under 2021 där han fyllde konserthus när pandemin tog paus. Det var 1989 som Hellman slopa igenom med debutalbumet ”…och stora havet” och låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” tog sig in till svenska folkets hjärtan. Sigtunaborna får uppleva Hellman 3:e september, en spelning som är inklämde mellan klassiska Liseberg och Mosebacke.

pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

spedition_helsida

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

connys_helsida
aldreomsorg_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
eldsjal2024_out
outsider_aldreomsorg
storemore_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out