centrum_panorama_hostshopping

Helgens värmebölja pressade Norrvatten

Norrvatten som förser bland annat Sigtuna med vatten var pressat av värmeböljan den gångna veckan då vattenförbrukningen låg på 20 procent över det normala.

centrum_artikel_host

Görvälnverket som tillverkar dricksvatten och skickar ut det till kommunerna i Norrort, däribland Sigtuna, låg på max av sin kapacitet den gångna veckan. Vattenförbrukningen låg på 20 procent över det normala rapporterar Mitt i Stockholm. Dricksvatten renas från dygn till dygn, det som går åt under dagen måste ersättas under natten.
– Om vi inte hinner fylla på systemet så måste vi ta till reservverken och de vill vi gärna ha i just reserv, om det skulle hända någonting. Om vi till exempel skulle få en läcka eller ett oljespill i Mälaren. Då behöver vi ju stänga vattenverket ett tag. Vi vill inte knapra på reserverna för att bara hålla en normal produktion, berättar Johanna Lindgren, VD på Norrvatten, för Mitt i.

Totalt gick det åt 171 000 kubik vatten i lördags, i samband med värmeböljan förra året gick det åt 190 000 per dag flera dygn i sträck. En utbyggnad av kapaciteten är nödvändigt men samtidigt måste stockholmarna minska förbrukningen och använda vattnet till just dricksvatten och inte till att vattna exempelvis gräsmattor. Fram till midsommar ser det ut att bli svalare, därefter åker många bort och då är den värsta perioden över hoppas Johanna Lindgren.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
connys
pantamera_out
brobygget_outsider