Annelie Sjödin från Järva trädvårdscenterFoto: Insändarbild
Lasse med hästen CarltexFoto: Insändarbild

Hästar avverkade träd i Steninge

På grund av granbarksborren har en bostadsrättsförening i Steninge fått avverka träd. Det skedde med hjälp av häst förra veckan.

centrum_artikel_host

BRF Steningeterassen i Östra Steninge kallade in Järva Trädvårdscenter för att avverka träd som drabbats av granborren. Bortforslingen av träden skedde med hjälp av hästar. Det rör sig om ett 20-tal träd som plockades ner förra veckan.
– I arbetet finns miljötänk och nostalgi eftersom företaget arbetar med häst för bortforsling av träden, berättar Sune Bystrom på BRF Steningeterassen.

Steningeterrasen är inte de första som avverkar med häst, nyligen använde Sigtuna kommun även häst för att röja upp på Sleipnergatan i Valsta.

defacto_helsida
joes-helsida
slottsby_helsida
centrum_host_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

connys_helsida
wenngarn_jul_helsida
ica_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

storemore_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
storemore_out
wnngarn_jul_outsider
connys
slottsby_outsider
joes_outsider