moderat_sep_pan
Annelie Sjödin från Järva trädvårdscenterFoto: Insändarbild
Lasse med hästen CarltexFoto: Insändarbild

Hästar avverkade träd i Steninge

På grund av granbarksborren har en bostadsrättsförening i Steninge fått avverka träd. Det skedde med hjälp av häst förra veckan.

centrum_artikel_host

BRF Steningeterassen i Östra Steninge kallade in Järva Trädvårdscenter för att avverka träd som drabbats av granborren. Bortforslingen av träden skedde med hjälp av hästar. Det rör sig om ett 20-tal träd som plockades ner förra veckan.
– I arbetet finns miljötänk och nostalgi eftersom företaget arbetar med häst för bortforsling av träden, berättar Sune Bystrom på BRF Steningeterassen.

Steningeterrasen är inte de första som avverkar med häst, nyligen använde Sigtuna kommun även häst för att röja upp på Sleipnergatan i Valsta.

pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
defacto_helsida
connys_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

arbete_outsider
pantamera_out
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh