moderat_pan_nov
Haris i samband med match. Foto: Privat
Haris utsågs till Årets domare 2019Foto: Privat

Haris dömde EM-kval i Albanien

Haris Curovac från Märsta dömde nyligen EM-kval i Futsal mellan Albanien-Danmark.

centrum_artikel_host

Märstas FIFA-domare i Futsal, Haris Curovac, dömde nyligen EM-kvalmötet mellan Albanien-Danmark i Tirana.
– Allting har gått bra, jämn och tuff match mellan två jämna lag. Inga speciella situationer så vi var aldrig i centrum vilket är skönt, uppger Haris för Upplands FF.

Det blev dock inte så mycket mer än själva matchen för Haris och hans team då UEFA är strikta med att man inte får ge sig ut på onödiga vistelser. Men han kunde se den nya fotbollsarenan som byggs och lite av staden. Det blev en hel del tester också för covid-19. Fyra gånger inom loppet av en vecka och inne i hallen var man tvungna att visa upp ett negativt test.

Publik var det inte heller men det var inget som påverkade matchinsatsen:
– Jag är så koncentrerad när jag dömer så jag märker inte av det så mycket. I futsal kan man inte slappna av någon gång. Det kan hända något hela tiden. Medans när man dömer fotboll finns det stunder när man kan göra det. Jag tror att spelarna märker mer av att publiken är borta, berättar Haris enligt Upplands FF.

Hemma i Sverige dömer Haris givetvis i SFL, det vill säga högsta ligan. SFL är inne i slutskedet och det blir säkerligen en match i semifinal eller final. Största skillnaden mellan SFL och internationella matcher menar han är att det går mycket snabbare, spelarna är bättre tränade och orkar mer. De blir inte heller så mycket tjafs då spelarna på internationell nivå inte har tid med det.

dackskifte_helsida
damallsvenskan

Skånela chockade topplaget

Handboll Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
EXTRA

Sista säsongen för ”Chippen”

Handboll Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

connys_helsida
centrum_host_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

advent_kyrka_helsida
upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

hockeyettan

Wings föll i derbyt

Ishockey 900 åskådare bänkade sig i Renew Arena för att se derbyt mellan Väsby-Wings. Väsby hade en stark andraperiod som bäddade för segern.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
marknaden_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
connys