vinter_pan
Foto: Genrebild

Här satsas det på hundrastgårdar

Sigtuna kommun är en av kommunerna i landet som satsar mest på hundarna och ordnar hundrastgårdar.

centrum_artikel_host

Det finns gott om hundrastgårdar i Sigtuna trots att större kommuner har färre. I Sigtuna finns 15 gårdar, att jämföra med Göteborg med 13 och Gävle 17 rapporterar SVT Nyheter:
– Svenska Kennelklubben tycker att det är en positiv utveckling. Vi har fler och fler hundar. Vi är en betydelsefull målgrupp och därför tycker jag också att det är bra att man satsar på oss, säger Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben till SVT.

Hundägare också en del av kommunen
Svenska Kennelklubben anser att kommunerna gör fel som säger nej. Att bygga en kan kosta mellan 50 000-200 000 kronor och därefter underhåll på det. Kommunen menar att det inte är deras uppgift att ordna hundrastgårdar utan olika hundföreningar, men Hans Rosberg tycker att det är en sak som kommunen ska ordna eftersom hundägarna är en del av kommunen och det ska satsas på dem också.

storemore_helsida
nrh_sigtuna

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida
connys_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
connys
pantamera_out
ica_outsider
nrh
swedol_outsider
oppethus_out
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
joes_outsider