socialdemokraterna_maj_panorama
Dammarna är belägna i östra ArlandastadFoto: Arlandastad Group

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

centrum_artikel_host

Explore Arlandastad bjuder in besökare att upptäcka de vackra vattendammarna som utgör en integrerad del av Arlandastad Groups hållbarhetsarbete för att rena och skydda vattenresurserna.

Under 2023 renades imponerande 129 800 kubikmeter vatten genom Arlandastad Groups dammar i Explore Arlandastad, vilket motsvarar en dygnskonsumtion för 1 miljon personer. Denna siffra har verifierats av en extern expert.

I Sverige varierar den genomsnittliga dagliga konsumtionen av dricksvatten per person beroende på olika faktorer. Enligt statistik från Sveriges kommuner och landsting (SKL) används i genomsnitt cirka 150 liter dricksvatten per person och dag i landet.

Arlandastad Group hanterar vattnet från fastighetsmark till gator och dammar för att säkerställa att det renas och fördröjs innan det når gemensamma vattentäkter. Detta bidrar till att skydda vattenresurserna vid kraftiga regn och skapar en hälsosam miljö för det lokala ekosystemet.

Projektchef Jakob Ahlqvist leder Arlandastad Groups arbete, som fokuserar på att inte bara tillhandahålla rent dricksvatten för samhället utan också att bevara och främja den biologiska mångfalden i området.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

pantamera_avc_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys