eu_valet_panorama
Foto: Insändarbild
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Här kan du fira Valborg i kommunen

Valborg är nu knappt en vecka bort. Firandet sker runt om i kommunen.

centrum_artikel_host

Sigtuna, en plats med djupa rötter i historien och rikt på traditioner, förbereder sig återigen för att välkomna våren på det mest traditionsenliga sättet möjligt – genom att fira Valborgsmässoafton. Med en rad olika evenemang som sträcker sig över kommunen, från Sigtuna stad till Märsta och Husby, kommer invånarna att samlas för att fira ankomsten av våren och avlägsna vintermörkret.

Sigtuna Stad: Drakegården Trädgård
Klockan 20.30 samlas invånarna i Drakegårdens trädgård för att hälsa våren välkommen. Traditionella sånger och vårtal kommer att ljuda genom luften när brasan tänds av Kanotklubben Mälarpiraterna. Kvällen avslutas på ett färgstarkt sätt med ett måttligt fyrverkeri. Arrangemanget sköts av Sigtuna Hembygdsförening, som ser till att traditionen lever vidare i Sigtuna stad.

Märsta: Midgårdsvägen
I Märsta, vid nya grusplanen vid Midgårdsvägen, kommer invånarna att fira Valborgsmässoafton med ett tivoli som är öppet från klockan 12.00 till midnatt. Brasan tänds klockan 20.30 och skapar en varm och välkomnande atmosfär för alla närvarande. Evenemanget arrangeras av Axels Tivoli och lovar en minnesvärd kväll för alla som deltar.

Husby: Husby Skola
I Husby erbjuds en valborgsfirande fri från fyrverkerier vid Husby skola. Klockan 18.30 börjar firandet med vårtal av hembygdsföreningens ordförande Jan-Peter Alm och vårsånger av Sigtonerna från Sigtuna. Klockan 20.00 tänds brasan och gemenskapen kan njuta av varm buljong i torpet. Kaffe och varm korv kommer också att finnas till försäljning. Arrangemanget är en gemensam ansträngning från Husby-Ärlinghundra Märsta Hembygdsförening för att skapa en trevlig och säker miljö för alla att fira Valborg.

I Sigtuna kommun är Valborgsmässoafton inte bara en händelse, det är en tradition som förbinder invånarna och hyllar övergången från vinter till vår. Oavsett var man väljer att fira, är det en möjlighet att njuta av gemenskap, musik och glädje med familj och vänner, medan man välkomnar den ljusare årstiden.

Denna text genererades med en textrobot

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out