eldsjal2024_pan
Barbara Bergström, Olov Holst och Sandy SchäferFoto: Insändarbild/Moderaterna

Här invigs IES Sigtuna

Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Internationella Engelska Skolan finns i Sigtuna sedan denna termin. Ett tillskott i staden som den borgerliga kommunledningen fattat beslut om för några år sedan. Under måndagen invigdes skolan officiellt. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) klippte det symboliska bandet och planterade ett äppelträd av den unika sorten Sigtuna-sur som bara finns i Stadsängarna. Holst närvarade tillsammans med Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).
– Med sina höga förväntningar på såväl elever som lärare passar IES perfekt in i kommunledningens höga ambitioner att Sigtuna kommuns skolor ska vara de bästa i landet. En annan viktig aspekt är att IES etablering i kommunen skapar ytterligare en möjlighet för invånarna själva att välja var barnen ska gå i skolan. Steg för steg ökar vi valfriheten inom alla områden. Kommunledningen hälsar IES härligt välkommen till Sigtuna kommun och hoppas på ett fortsatt nära samarbete i framtiden, säger Holst till märsta.nu

Med på invigningen var också IES grundare Barbara Bergström, VD Anna Nordenborg och rekord Sandy Schäfer.

pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida
connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

storemore_helsida
centrum_host_helsida
spedition_helsida
mp_helsida_eu

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
storemore_out
connys
spedition_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host