valstadagen_pan
Barbara Bergström, Olov Holst och Sandy SchäferFoto: Insändarbild/Moderaterna

Här invigs IES Sigtuna

Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Internationella Engelska Skolan finns i Sigtuna sedan denna termin. Ett tillskott i staden som den borgerliga kommunledningen fattat beslut om för några år sedan. Under måndagen invigdes skolan officiellt. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) klippte det symboliska bandet och planterade ett äppelträd av den unika sorten Sigtuna-sur som bara finns i Stadsängarna. Holst närvarade tillsammans med Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).
– Med sina höga förväntningar på såväl elever som lärare passar IES perfekt in i kommunledningens höga ambitioner att Sigtuna kommuns skolor ska vara de bästa i landet. En annan viktig aspekt är att IES etablering i kommunen skapar ytterligare en möjlighet för invånarna själva att välja var barnen ska gå i skolan. Steg för steg ökar vi valfriheten inom alla områden. Kommunledningen hälsar IES härligt välkommen till Sigtuna kommun och hoppas på ett fortsatt nära samarbete i framtiden, säger Holst till märsta.nu

Med på invigningen var också IES grundare Barbara Bergström, VD Anna Nordenborg och rekord Sandy Schäfer.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

elon_helsida
centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
valstadagen

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp_outsider
joes_outsider
student_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
wenngarn_outsider