centrum_panorama_hostshopping
Barbara Bergström, Olov Holst och Sandy SchäferFoto: Insändarbild/Moderaterna

Här invigs IES Sigtuna

Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Internationella Engelska Skolan finns i Sigtuna sedan denna termin. Ett tillskott i staden som den borgerliga kommunledningen fattat beslut om för några år sedan. Under måndagen invigdes skolan officiellt. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) klippte det symboliska bandet och planterade ett äppelträd av den unika sorten Sigtuna-sur som bara finns i Stadsängarna. Holst närvarade tillsammans med Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).
– Med sina höga förväntningar på såväl elever som lärare passar IES perfekt in i kommunledningens höga ambitioner att Sigtuna kommuns skolor ska vara de bästa i landet. En annan viktig aspekt är att IES etablering i kommunen skapar ytterligare en möjlighet för invånarna själva att välja var barnen ska gå i skolan. Steg för steg ökar vi valfriheten inom alla områden. Kommunledningen hälsar IES härligt välkommen till Sigtuna kommun och hoppas på ett fortsatt nära samarbete i framtiden, säger Holst till märsta.nu

Med på invigningen var också IES grundare Barbara Bergström, VD Anna Nordenborg och rekord Sandy Schäfer.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
connys
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider