eldsjal2024_pan
Foto: Magnus Granhagen

Här firar du Valborg

märsta.nu ger dig samtliga platser för där du kan fira Valborg ikväll!

centrum_artikel_host

I Sigtuna stad kommer firandet att äga rum i Drakegårdens trädgård med start klockan 20.30. Arrangerat av Sigtuna Hembygdsförening, kommer det att vara sång och vårtal för att hälsa våren välkommen. Brasan kommer att tändas av Kanotklubben Mälarpiraterna och kvällen avslutas med ett måttligt fyrverkeri.

I Märsta kommer firandet att äga rum vid den nya grusplanen vid Midgårdsvägen. Axels Tivoli kommer att vara öppet från klockan 12.00 till 24.00 och brasan kommer att tändas klockan 20.00. Det kommer att finnas möjlighet att njuta av tivoliåkattraktioner och samtidigt vara en del av Valborgsfirandet.

I Husby är det Husby skola som blir platsen för Valborgsfirandet. Klockan 19.15 kommer våren att hälsas välkommen med vårtal av hembygdsföreningens ordförande Jan-Peter Alm och vårsång av Sigtonerna från Sigtuna. Klockan 20.00 kommer brasan att tändas och det kommer att finnas varm buljong i torpet samt kaffe med bröd och varm korv som serveras i skolan. Firandet är anpassat för att även små barn och hundar ska trivas, och det uppmanas att undvika smällare och fyrverkerier.

Alla evenemang är gratis för allmänheten att delta i och är arrangerade av olika hembygdsföreningar i Sigtuna kommun. Det är en möjlighet för invånare och besökare att fira vårens ankomst tillsammans och delta i de traditioner och festligheter som Valborgsfirandet innebär.

Valborgsmässoafton är en årlig högtid som firas runt om i Sverige för att välkomna våren. Det är en tid för gemenskap, sång och glädje när man firar att vintern är över och ljusare tider är framför oss. Sigtuna kommun ser fram emot att fira denna tradition med invånarna och besökarna och hälsa våren välkommen på Valborgsmässoafton den 30 april 2023.

Källa: Sigtuna kommun

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot

steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

mp_helsida_eu
storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
spedition_helsida
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

pantamera_avc_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
spedition_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out