kommun_skoterska
Foto: Magnus Granhagen

Här firar du Valborg

märsta.nu ger dig samtliga platser för där du kan fira Valborg ikväll!

centrum_artikel_host

I Sigtuna stad kommer firandet att äga rum i Drakegårdens trädgård med start klockan 20.30. Arrangerat av Sigtuna Hembygdsförening, kommer det att vara sång och vårtal för att hälsa våren välkommen. Brasan kommer att tändas av Kanotklubben Mälarpiraterna och kvällen avslutas med ett måttligt fyrverkeri.

I Märsta kommer firandet att äga rum vid den nya grusplanen vid Midgårdsvägen. Axels Tivoli kommer att vara öppet från klockan 12.00 till 24.00 och brasan kommer att tändas klockan 20.00. Det kommer att finnas möjlighet att njuta av tivoliåkattraktioner och samtidigt vara en del av Valborgsfirandet.

I Husby är det Husby skola som blir platsen för Valborgsfirandet. Klockan 19.15 kommer våren att hälsas välkommen med vårtal av hembygdsföreningens ordförande Jan-Peter Alm och vårsång av Sigtonerna från Sigtuna. Klockan 20.00 kommer brasan att tändas och det kommer att finnas varm buljong i torpet samt kaffe med bröd och varm korv som serveras i skolan. Firandet är anpassat för att även små barn och hundar ska trivas, och det uppmanas att undvika smällare och fyrverkerier.

Alla evenemang är gratis för allmänheten att delta i och är arrangerade av olika hembygdsföreningar i Sigtuna kommun. Det är en möjlighet för invånare och besökare att fira vårens ankomst tillsammans och delta i de traditioner och festligheter som Valborgsfirandet innebär.

Valborgsmässoafton är en årlig högtid som firas runt om i Sverige för att välkomna våren. Det är en tid för gemenskap, sång och glädje när man firar att vintern är över och ljusare tider är framför oss. Sigtuna kommun ser fram emot att fira denna tradition med invånarna och besökarna och hälsa våren välkommen på Valborgsmässoafton den 30 april 2023.

Källa: Sigtuna kommun

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Nyheter 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

defacto_helsida
joes-helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

pantamera_avc_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Nyheter Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

ica_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Nyheter Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Nyheter Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

nrh_sigtuna

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

connys_helsida
centrum_host_helsida
adhd_kommun

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ica_outsider
connys
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kommun_skoterska_outsider
kommun_adhd_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
swedol_outsider