sap_feb_pan
Foto: Pressbild/Swedavia

Här finns jobben på Arlanda

Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

centrum_artikel_host

Det starka gensvaret och det ökade intresset för att arbeta på flygplatserna är tydligt. Många arbetssökande i olika åldrar deltog i de välbesökta rekryteringsdagarna, vilka samlade flera tusen besökare. Swedavia och dess samarbetspartners hoppas att dessa möten kommer att resultera i att många nya kollegor anställs på flygplatserna.

Marie Wiksborg, Direktör Affärsstöd på Swedavia, kommenterar framgången: ”Vi och våra partners söker många nya medarbetare i en stor variation av yrken, både under sommarsäsongen och tills vidare, för att säkra den svenska tillgängligheten vid våra flygplatser långsiktigt på bästa sätt.”

För närvarande finns det många lediga jobb inom olika yrkesområden och arbetsgivare på flygplatserna, inklusive Swedavia och dess olika partners. Det rör sig om över 500 lediga tjänster de kommande åren. Jobben sträcker sig från operativa flygplatsmedarbetare och säkerhetskontrollpersonal till anställda hos flygbolag, marktjänstbolag samt lediga tjänster inom områden som café, restaurang och IT.

Ett av de företag som aktivt deltog i rekryteringen, Avarn Arlanda, beskriver dagen som lyckad och fylld med trevliga möten med intressanta kandidater. ”Det var en toppendag!”, säger Yazdan Gilani, avdelningschef och säkerhetsansvarig på Avarn Security Aviation.

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

connys_helsida

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

sportlov
funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

fritidsbanken_sportlov
steningekompani_helsida
spedition_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

centrum_host_helsida

Nya etableringar hos Corem i Arlandastad

Näringsliv Fastighetsbolaget Corem välkomnar tre betydande hyresgäster, Rikshem, UPS och Industrisupport i Stockholm, till sina specialanpassade lokaler i Arlandastad. Denna expansionsstrategi stärker Corems närvaro och bekräftar förtroendet från framstående företag inom olika branscher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
spedition_outsider
connys
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider